Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
kaloqnmitevvv93

проблем с микрофон на pa800

Recommended Posts

Здравейте 
   проблема е следния като включа микрофон във входа на Korg Pa800 не се чува нищо когато сигнала минава през TC-Helicon процесора ? а когато от настройките му задам директен сигнал т.е. да не минава през процесора микрофона се чува но без ефектите ? Някой ако има идея от къде може да е проблема да сподели   Благодаря !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колега просто не знам какво да ти кажа... Определено е за сервиз проблема който ти се получава!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз съм на същото мнение,щом микрофона си работи през опцията за връзка със стерео миксер при отметка през гласовия процесор също трябва да си работи.Обаче ако има запомнена надстройка самия микрофон да е намален до минимум или е мутнат самия микрофон и аудио ин чрез бутончето отпред от дясно на дисплея и ти не си го пуснал то си е нормално да не се чува нищо колкото и да буфтиш в мика.Също да отбележа ,че отзад има едни потенциометри за коригиране нивото на микрофона.До сега не съм чувал да има па 800 със изгорял гласов процесор и си мисля,че пропускаш някоя надстройка или накои бутон които спира целия микрофон.Освен това има едни други надстройки които могат да накарат примерно барабаните само да се чуват през изходи L,R,1,2 та мисалта ми е да не му е наредено да се чува през другите букси.Има доста възможни причини да не се чува но иначе да си е изправен.Най-лошия вариянт е да е заминнал гласовия процесор и чип и това ще ти струва към 350-400 лв за замяна на цпу платката която е за всичките процесори и която ще  намериш и уговориш при г-н Гемижев във "Гемамюзик" София ,изчаква се  към 15 дни ако няма налични платки.Няма да намериш по-ефтин вариянт от неговия поне в  България.Другаде ми искаха 500-600 лв примерно "МЦИ"ми потърсиха 600 лв това е преди околу  година и полувина  време.

Edited by asan79onbashi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.