Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за избор на дигитално пиано


lilia.ivanova

Recommended Posts

Здравейте,

синът ми е на 13 год. и от 6 годишен свири на пиано. Преди две години се наложи да прекъсне заниманията си, тъй като заминахме да живеем в чужбина и нямахме възможност да му осигурим уроци. Преди свиреше на руско акустично пиано, а сега се налага да купим дигитален инструмент по ред причини.

Искаме да му вземем добро пиано, максимално приближаващо се до акустичното. Обиколихме музикалните магазини и от предложените инструменти се спряхме на тези три:

 

1    YAMAHA CLN 535

2    KAWAI CN 35

3   KAWAI CA17

 

Може и да има и други подходящи варианти в този ценови клас. Моля ви за мнение и съвет, защото избора за нас е много труден.

Благодаря ви предварително за отделеното време и помощта.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CA17 - дълги дървени клавиши, наподобяващи механиката на роял. Това е най-доброто от трите варианта :) Другите са с пластмасови клавиши тип "сгъната" механика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си взимай CN 35. На Лично ще ти обясня защо.

Всъщност аз не мога да получавам лични съобщения. Много моля да ми обясните тук, в темата, какво имате предвид. Предполагам, че това няма да е проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля, че е по-полезно за всички да прочетат. Ако не се лъжа, ставаше дума за някакъв проблем с пианото, неработещ клавиш или нещо такова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами в начина по който е конструиран клавиша. Има една част, която е намазана със силиконова грес и стои на сантиметър от мястото което прави контакт с гумичката. Но е по високо и се стича. Когато тази грес попадне там, където се прави контакт с гумичката, тогава не свири. Дойде човека от "камертон" беше много мил и ги чисти, но не е решение. Обмислям ако може да ми смени клавиатурата с някаква друга, на друг принцип. Като е по хладно по не правят проблем. Иначе инструмента е супер. Удобен, функционален, с хубави звуци върши ми перфектна работа. Затова не искам нов. Само ако може клавиатурата да сменя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моето пиано (ES7) съм с клавиатура RHII, която структурно няма разлики с RHIII, за която говорим и не съм имал проблем с такова стичане, но явно е неприятен проблем. А е възможно да е вследствие на някакъв нов дизайн. Иначе CA17 е с дървени клавиши с изцяло различна механика, която е и по-висок клас, така че предполагам там не би трябвало изобщо да го има този проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yamaha = 2 * Kaway

 

Това е лично мнение, може и да е въпрос на вкус, но Ямаха по принцип бият по точки от всякъде! И все пак на 13 години не може ли и за акустично пиано да помислите... толкова време на електронно?! Изграждаме много неща в тази възраст, а и се е доказал като сериозен пианист явно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такива уравнения нищо не означават без нещо конкретно :) Кой модел на Ямаха с кой модел на Kawai сравняваш? Кое е два пъти по-голямо: големина на семплите, дължина на клавиша? Не сме се събрали да обсъждаме футбол все пак. Хубаво е човек да сравнява еквивалентни модели, да знае какви са характеристиките. Иначе няма голяма полза за никого.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм за дигитално пиано. Особено при 13 годишно. Това по мои изчисления е 7-ми клас. Сега се готви за кандидатстване, толкова са заети в училище. Много по-добре е да има къде да се упражнява особено в къщи в удобно време без да се съобразява със съседи. Да направи репертоар, да се понаучи да свири пък за акустично има време.  Като забогатее с музика и си купи къща ще си купи и хубав акустичен роял и ще си вика акордьор да и го настройва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LIli, може би имате предвид  - CLP 535 Yamaha  пианата са добри и наподобяват много звука на истинското пиано, но пак да спомена, ако имате възможност за акустичен инструмент - няма база за сравнение. 

а_с_ не знаем какви са амбициите на детето, така че ако има възможност да се упражнява на акустичен инструмент, ще е по-добре, не мислите ли?! А за практичността на електронните инструменти - т.е. да не безпокоиш съседите, на всички е ясно едва ли на 13 ще свири след 22 ч. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво дигитално е по-добре от евтино акустично.От 4 години имам Yamaha CLP340 , и мога да кажа че е доста по-добре от разни ,Cherni, Belarus,Lirika

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.