Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Floyd Rose Special.


Sonny

Recommended Posts

Здравейте! Имам проблем със едно от седлата на въпросната вибрато система (Сол струна). За пръв път забелязах за проблема миналото лято, когато при бенд на цял тон или половин тон на въпросната сол струна, тя много бързо излизаше от строй въпреки двуточковото заключване. Дори с натискането на вибрато ръчката, струната не се връщаше обратно в тон. Веднага се досетих какво е станало и силно се надявах да е от нът-а, но не беше от него... В седлото от цинкова сплав се бяха образували  два канала от струната и тя просто изкачаше от него. Дължа да спомена, че никога не пренатягам болтовете за заключването на струните при тремолото и нът-а тъй като знаех, че може да се получи подобна беля още преди да закупя китара с такава система. Китарата стоеше в стая във лятната ми вила, НЕ на пряка светлина, но явно летните температури не са се отразили добре на нея...  :slap:

 

Въпросът ми е къде в гр. София мога да намеря качествени или оригинални седла на Floyd Rose ? До колкото разбирам от сайта им седлата от стомана не пасват на корейския "Special" !? Имам ли някакви възможности за ъпгрейд или да спестявам за по-висок клас бридж ? Нямам възможност да определя радиуса на седлата, но според Floyd Rose трябва да е:  #0: E strings,  #2: A & B Strings,  #1: D & G Strings.

 

Китарата е Jackson San Dimas SDX без recess. Струните, които ползвам са Elexir Superlight Nanoweb 9-42 и D'addario Super Light nickel wound 9-42 без wound "G" струни.

Редактирано от Sonny
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е също така(ако разбирам правилно проблема), с фина пиличка да препилиш каналчето така, че струната винаги да се връща на същото място и да не се заклещва в новообразувано каналче. Може да ползваш и малко силиконова смазка там ,където седлата контактуват със струната.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е при самото заключване на струната. Заради образуваните канали в седлото, блокчето, което трябва да притиска струната не може да я "заключи".  При всеки бенд струната все повече и повече излиза от строй докато не излезе от бриджа(все едно се къса). Предполагам, че няма как да се поправи (?), но съм готов да чуя предложения. Да разбирам ли, че седлата на "Schaller" пасват и на официалните вибрато системи от Floyd Rose включително и корейския "Special" ? Има ли разлика м/у номерацията (височината на седлата) на снимките освен различната цифрова подредба или аз нещо пропускам(трябва да се получи следния радиус:short, medium, tall, tall, medium, short.) ? В Dynacord (MW), седлото за Сол струна на "Schaller" е 10мм т.е. няма различия м/у височината на седлата на двете марки ? Благодаря предварително!

 

 

fc1d844363615d2882f5bf7479ea356e.jpg862e48d5b00f4913e2fad4f96e0a4a18.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че дебелината на самата струна е твърде малка, за да не може да се оправи проблема чрез леко запилване (и "ограпавяване" на повърхностите). Въпреки, че и ново седло е валидно решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтиме,според мен ,точно от "ластиците " е проблема,не ползвам тремоло или флойд,но и на Леспола съм изкарвал струна извън седлото,да сега е с друг бридж,защото оригиналния беше направил улей на втора на седлото по- нагоре,не знам,май Шалер взех,аз съм със стандартни 10-46,но при сериозно бендване мърдаше,предния собственик е бил с тънки струни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.