Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за покупка на китара до 600 - 700 лв.


onedevo

Recommended Posts

По всичко личи,че си начинаещ.Купи си стартов комплект китара и кубе.Ако желанието за свирене не се изпари през първата година,може да инвестираш средства в по добра китара и усилвател.Ако пък намериш пакет втора употреба още по добре ще е на половин цена.Гледай да е без тремоло няма да обяснявам защо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимки си има в обявата ми, нова китара.

Имам и две доста подходящи за бюджета ти кубета,  ако вземеш и китара(може да не е тази) и кубе правя дискаунт.

Хюс и кетнер 50 вата триплекс, с вградени ефекти, като хорус , дилей и ривърб

Ибанез Тон бластър 50 вата с вграден тюбскриймър фабрчино, който може да буства както клийн, така и драйв канала.

И двата ампа са добре звучащи. И от проба глава не боли.

Както виждаш варианти има много, въпроса е ти къде си и какво най-те устройва според нивото ти, бъдещите ти планове

и сегашният ти бюджет. На това сам трябва да си отговориш и да вземеш решение спрямо различните варианти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оше някой псевдо търговец да влезе тук и да си рекламира стоката? Няма нужда да се пишат подобни неща - ако имате какво да кажете като съвет го направете, ако не - не пишете.

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

 

миналата седмица при мен попадна една доста запазена Yamaha EG 112 (Предшественика на пасифика). Ако си близо до Пловдив, може да дойдеш да я пробваш. Води се бюджетно и разумно решение за начинаещи (считай около 250 лв.), а на мен не ми върши работа, понеже свиря на Лес Паул. Просто ми дължаха пари и така... Та ако имаш интерес пиши, но задължително с проба :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Здравей да ти кажа аз си купих преди няколко месеца от същия магазин един Squier stratocaster MIM93' и съм много доволен. Не мога да кажа че има доловима разлика доловима разлика между мексиканси fender и моя squier който взех за 500 лв. но разбирасе всичко е относително. Мисля че правилно си се ориентирал към Fender/Squier stratocaster за харесвания от теб стил. Продавачите в магазина са доста отзивчиви и те съветвам да отидеш и да посвириш(изпробваш) китарките които си харесал. Вариант с нова китара също не е лош. Наистина обиколи, изпробвай повечко китари и виж кое точно ще ти пасне най-добре. Аз съм много доволен от моето Squierче, може би имах късмет с него и мисля че за посочената от теб сума ще си намериш доста прилична китара  ::) 

Успех !!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Пише Ви поредния досадник и нууб в областта, който иска да си купи първата електрическа "мотика". Знам, че подобен род теми не са Ви много по вкуса, именно поради тази причина реших да пиша в тази, за да не спамя излишно...

 

Ще започна с лека ретроспекция за моето китарно "пътешествие". Отдавна съм запален музикален фен и обожавам музиката, без нея не мога. Жалко, че амбицията да хвана инструмент ме "удари" твърде късно (на 26 години), но както гласи клишето по-добре късно...знаете по-нататък. Та преди около 2 години реших да се поинтересувам за китарите какво представляват, как работят и така нататък. Четох тук във форума темите, гледах клипове и се запалих. Бях се надъхал да си взема ел. Китара тъй като слушам метъл и рок, но ми излезнаха непредвидени разходи, а и не бях убеден това влечение към китарата колко ще трае и дали няма да е за кратко. Та в деня на рождения ми ден се разбрах приятелите ми да ми купят някаква акустична китара от музикалния магазин в града (Стара Загора) с парите, които са събрали за подарък.

Искам тук да Ви благодаря специално, защото в една от темите намерих линк към сайта с уроци за начинаещи justinguitar.com. Започнах да се уча по неговата методика и ми се получават долу-горе нещата. Минах курса за начинаещи и започнах за напреднали след година и половина. Решил съм да си купя вече ел. Китара, за да се опитам да свиря неща на любими групи. Слушам всякакъв вид метъл, хардкор и малко рок, та за кубе ще ми трябва нещо с повече гейн. Насочил съм се към моделиращото комбо на Peavey VIP1 главно заради симулацията на легендарните им глави 5150/6505 (много любими групи в мочент от кариерите си или все още свирят с тях). Друг вариант е Rоland Cube20gx, което и то е уж по-метълярско.

Искам да попитам тези моделиращи комбота с мощност 15/20 вата мога ли да свиря хай гейн неща на ниски нива на силата на звука? Тъй като живея в панелка и не искам съседите да ме гледат на криво.

Също така звука от така наречените от тях студио жак за слушалки върши ли работа или звука от там е ... Пази Боже. Насочил съм се към моделиращото комбо тъй като съм начинаещ, все още търся своя звук и тези комбота предлагат някакво разнообразие с амп симулациите, имат ефекти и симулация на акустична китара.

Разбира се съм отворен и за предложения за други варианти относно ампа...

Много от вас ще кажат да видя за лампов амп втора ръка, но за 400/500 лева не знам какво може да се намери всъщност, а и за хай гейн на лампов, поправете ме, ако греша, но ще трябва да е доста усилен звука...

 

Относно китарата, насочил съм се към лес пол форма, защото адски много ме радва, не искам флойд роузи, не искам сингъл койл адаптери. Не искам и активни адаптери, щото май не са добър вариант за моделиращото комбо..

Харесват ми Есп лтд и до колкото съм чел и гледал клипове за цена-качество са доста добри. Епифон лес пол също е вариант, но не знам колко добре са като изработка спрямо лтд,джаксън,шектър,ибанез и другите метъл китари. Бюджета ми за китара е до 800лв най-много. Секънд хенд също е вариант стига да е в добро състояние.

Ако има някой опит с даден модел бюджетна китара ще се радвам да сподели.

Засега съм се спрял на следните варианти:

 

http://www.musicworld.bg/bg/m_2080000/i_57968/ESP_LTD_EC_256_BLK.html:

 

 

https://m.bazar.bg/обява-15232902/epiphone-les-paul-standard-eb-перфектна

 

http://www.mmg-music.com/bg/node/4083

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.