Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ при избор на бюджетно ел.пиано (втора ръка)


Pencheff

Recommended Posts

Здравейте :)

 

Съжалявам за дългото описание - с цел по-добро разбиране е. Ситуацията ми е следната:
Наближава рождения ден на приятелката ми - бивша пианистка до преди да завърши гимназия. От време на време и липсва пианито и затова реших това да и е подаръка. Както се досещате, ще се използва почти изцяло за класическа музика. Параметри:

 

1. Ел.пиано (или синтезатор, ако мислите че е подходящо) - живеем в 70 квадрата и няма място за истинско

2. Бюджет 200тина лева (може и малко повече, ако много си заслужава)

3. Ще се свири, както споменах, класическа музика - проучването ми показа, че би било добре да се ориентирам към нещо с 88 клавиша, но мисля, че бюджета ми не го позволява - фатално ли е?

 

Разгледах и базара на сайта, видях обяви за CASIO CTK-3000, вариант ли е?

 

Последен въпрос - нормално ли е цените в България на тези инструменти да е толкова фрапантно завишена? Под фрапантно визирам +50% над американския Амазон (CTK-2400 100$->290лв, CTK-4400 150$ -> 440лв).

 

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За човек, който е свирил на пиано сериозно, всичко под 88 клавиша с хамър-механика на някоя от марките Yamaha, Roland, Kawai, Casio, т.е. цена поне 1000лв, е неприемливо и даже несериозно. Въпреки всичко, ако няма наистина никакъв друг начин, може да се вземе синтезатор с меки клавиши. От тях не разбирам, така че не мога да препоръчам. Но дори и синтезаторите за 200лв според мен са голям боклук. По-добре някаква МИДИ клавиатура и да се ползва с компютър... Успех все пак. За американските цени има коментирано много, но накратко: голям пазар са, съответно голям оборот, затова цените могат да са по-ниски. Освен това, цените в американските сайтове не включват съответни ДДС за различните щати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

200 лева и на мен ми изглежда много малко за пиано. По-скоро тоя бюджет става за депозит (начална вноска) при покупка на изплащане (за поне 12 месеца на едно приемливо пиано от 1000+ лева). Няма ли такива оферти?

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С оглед на това, че приятелката ти ще свири за кеф, ти препоръчвам Y

amaha NP-32 То е 76 клавиша. С лека клавиатура, (тя не е детенце, което тепърва да се учи) Но е околи 400лв. Предимството е че е лекичко 5-6кг и може лесно да си го носите с вас. Свири и на батерии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В продавалника единствено това виждам, което би ти свършило работа. То е с имитация на твърди клавиши и на старо е http://www.bad_link/ad/prodavam-piano-yamaha-dgx-205-portable-grand-ID6gsQo.html#d21f5e6094    Това е между синтезатор и пиано

 

Това е ново с леки клавиши е, но те имат хубава динамика и хубав семпъл на пиано има малко звуци, ако не се лъжа 10 Та това е NP-31 http://www.musicworld.bg/bg/c_755/i_35636/YAMAHA_KEYBOARDS_NP31_Black_special_offer.html   И като се има предвид, че това е нов инструмент и има  2 година гаранция. Но няма функции на синтезатор. Няма стилове, няма дръм патерни само пиано е. Но клавишите стигат да свириш етюди Шопен и Бетовен сонати. Имам една приятелка корепетиторка, която си купи такова за да може като я поканят някъде да свири където няма инструмент да си го носи и да не изпуска ангажимент. Много е доволна. А и когато и се налага да учи повечко неща пак го ползва, но тя в повечето случаи си свири на акустичното пиано. 

 

Все пак най-евтините пиана с хамър механика са  почти 900 лв. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.bad_link/ad/elektrchesko-piano-m-audio-ID66Lv0.html#aa56da3372  

Ето и едно демо 

 

 

http://www.bad_link/ad/elektrichesko-piano-yamaha-np-30s-ID6frnY.html#0514dd20b4

А тези продават стария модел от преди 5 години на цена по-висока от новия модел в магазина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сърдечни благодарности на a_c_ - все пак новото от магазина си е друга работа, та утре отивам до Динакорд и го грабвам. Последен въпрос към нея и другите запозначи - да имате препоръка за магазин от който да взема- модел състейн педал? Чак с оригинални аксесоари не мисля да се изгъзвам :D

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазина има на ямаха състейна е пласмасов и е към 50 лв

Но има на проел приличащ на педал на пианото 

Може на място да пробваш дали сработва с ямахата. 

Ямаха имат една особеност състейна се включва при изключен инструмент, защото иначе работи на обратно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Ще пиша тук, че въпроса е достатъчно извън тематиката на форума...а и по едно време държа в ръцете си Kawai ES100, но поради обясними причини не можех да го използвам...
Сега мисля да взема едно такова (Roll up portable piano) за проба, предполагам не са му стандартно широки клавишите, но и синтовете са така.

Има си МIDI Out (5 пинов, както и такива с мини USB MIDI Piano), а някои и Sustain и вибрато бутон

Sustain ефекта може ли софтуерно да се адне, понеже има и по-евтини варианти но са без тази опция (~50лв).
Свирил съм няколко пъти, знам само пръстовката и няколко гами, ще ми се да пробвам да разуча някоя мелодия вкъщи и после да я пробвам на истинско пиано :D ... или поне да разбера дали мога по слух/усет да засвиря позната мелодия.
Има и 88 но 61 са достатъчни според мен.

Механиката е ясна че е без коментар, но звука (блендата) през МИДИ поне ще може ли да се докара до прилично качество (на класическо пиано примерно)?

За Синт втора ръка не съм гледал, но не ми се дават повече от 50-80лв за този експеримент.

Принципно съм запланувал най-много да направя втори опит с класическата китара, този път с такава по мой избор (удобна) с тесен гриф.

На 2:00мин пуска Състейна (дали може да стане динамичен)


Още:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=roll+up+piano&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR3.TRC1.A0.H0.Xroll+up+piano+midi+.TRS0&_nkw=roll+up+piano+midi+&_sacat=0
 
  Редактирано от Deep Purple
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.