Jump to content
Българският форум за музиканти

Нужда от малко помощ за захранване на looper


kojota

Recommended Posts

Здравейте , поръчах си едно микро луупърче от Китай, преди да ме нападнете изделието изглежда много добре направено и характеристиките които предлага за цената си са супер. Проблемът ми е , че идва без захранване - работи на 9V като минуса трябва да е в центъра на буксата. Закупих от един магазин за електроника захранване , което, човека каза , че е трансформаторно със стабилизация. До тук добре , но когато включих да го тествам се получи следното нещо .

При първоначално включване - сигнала от китарата минава през него и се чува на кубето - това е при захранено устройство когато е на позиция изчакване( диодчето му мига зелено както пише в инструкцийте . Когато натиснеш бутона веднъж би трябвало да е вече в готовност и диодчето да свети постоянно зелено, при повторно натискане - свтва червено и записава, натискаш пак спира да записва.Въобще функционалността е като на повечето луупъри.

Пробелма е, че когато мине в режим "готовност" се получава много силен шум - нещо като модулация- прави - виу, виу :) , и въобще не се чува звука на китарата . Подозирам , че има нещо общо със захранването но  . . . нали уж е стабилизирано !?

 Бихте ли ме посъветвали как да подходя, че голям мерак имах за тази джаджа и сега ме е много яд , че не мога да я ползвам ?! Да търся ново захранване ?! Или ако някой от вас може да услужи с такова да тестваме устройството за да съм сигурен , че проблема не е в него ?!

 

Благодаря  на отзовалите се !

 

20160914_162942.jpg

 

20160914_163000.jpg

Редактирано от kojota
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е стабилизирано (да вади точно напрежение без и с товар при минимални отклонения от тази стойност), ама не е филтрирано. Има много такива и те за аудио не стават, защото гнусотиите влизат в сигнала и усилвателя и се чуват и то яко. При някои импулсни има високочестотни свистенета и шумотевици, също доста досадни.

 

Включи го с батерия за проба.

 

Може и да го модифицираш това да стане само за китарни ефектчета, пускал съм тема за това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново , отворих захранването , което купих:

20160917_083827_1.jpgpic host

 

20160917_083925_1.jpgupload img

 

Транзистора, който се вижда мисля , че е някакъв стабилизатор на напрежение , до колкото видях едвам виждащите се букви LM317 Питането ми е - от схемата на Baby Thomas - къде трябва да вържа в схемата кондензаторите , които играйт ролята на филтър - ако съм разбрал правилно . Иначе намерих в магазина някакво зарядно за ефекти - Marshall ( 45 лв ) но ми изглеждаше като зарядно за телефон - незнам дали има филтър, но поне помолих да занеса ефекта да видим с него дали ще тръгне !

 

Благодаря ви за съдействието

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е транзистор, а интегрална схема, която е подходяща за целта. Филтриращият кондензатор 2200uF вероятно върши добра работа. За поставиш филтър и в изхода, той трябва или да не е със значителен капацитет, за да няма някакви огромни зарядни токове при пуск, или трябва последователно на захранването (преди него) да има резистор с някаква малка стойност, който да ограничава този ток. Стойността трябва да е такава, че върху резистора да не пада повече от да кажем 0.1-0.15V при максимална консумация от ефекта.

 

Не е задължително, проблемът ти да идва от захранването. Как се държи ефекта на батерия?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се , че, проблемът е лупърчето, днес ходих до един магазин за музикални инструменти и го тествах с някакво марково захранване което е правено специално за ефекти и се предполага че е филтрирано и стабилизирано.За съжаление съм изтеглил късата клечка,имаше доста добри отзиви за машинката, ако не успея да се преборя с дръпнатите да пратят ново, ще го разглобя това да видим какво има в него и какво евентуално се е зговнило, ще се радвам да помагате и за тази операция .

Благодаря много за помощта !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.