Jump to content
Българският форум за музиканти

Mairomaster

Включване на електретен микрофон в аудио интерфейс

Recommended Posts

Здравейте!

 

Имам слушалки (среден клас) със стандартен електретен микрофон. Търся начин да включа микрофона към XLR входа на аудио интерфейса си, за да не го използвам с гадния микрофонен вход на лаптопа.

 

Направих проучване, и спомените ми че електретен микрофон изисква bias voltage се оказаха верни. Идеята ми е, да се намери по възможност адаптер, който да свързва микрофона към XLR входа на аудио интерфейса и при това да осигурява bias voltage използвайки фантомното захранване на микрофонния вход. В тази тема има някакви показани решения като схема:

 

http://www.epanorama.net/circuits/microphone_powering.html

 

На мен обаче не ми се занимава с направата на такъв адаптер, поради различни причини (въпреки че ми е един вид по професията). Искам да закупя готово решение. Струва ми се супер логично да има най-различни такива, понеже мнозинството слушалки с микрофони и не само, използват електретни микрофони и все някакви хора ще искат да си ги включав в аудио интерфейса. Поради някаква причина не мога да намери такъв адаптер в сайтовете. Цената няма голямо значение.

 

Благодаря.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наскоро сглобих два такива адаптера за приятел. Имаше един поляк, който предлагаше готови за около 7 евро, но сега не го намирам. Фабрични и аз не открих, тъй че грабвай поялника, пък ако се окаже ниша, мое да захлебим нещо :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Доволен ли беше от резултата? Каква схема ползва?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.