Jump to content
Българският форум за музиканти

Kashmir - Man on the silver mountain (cover)


yavortotev

Recommended Posts

  • 2 months later...

Добре е, че правите кавъри. Всъщност, според мен е задължително. Все-още българските композитори и музиканти само могат да мечтаят да достигнат нивото на Ричи / а и на много други англичани / - като композитор, а като китарист - само се усмихвам :) Английският стил на композиране е специфичен. Изисква англо-саксонски гени.  Иначе - за песни в стил български рок е лесно да се правят авторски неща. Българския рок няма нищо общо с английския - като махнем имитирането (остава чисто българското), разбира се. Факт. Няма как. Но все-пак, ако човек не попълни тото фиша - няма шанс да спечели. Затова, трябва да се правят и авторски парчета. Публиката сама ще реши кои "ще живеят".  Няма да изброявам кои са "печелившите" композиции на български /рок/  композитори. Ще ми се натовари психиката :) Няма да мога да допиша коментара си - ха х аха

И да кажа нещо практично. Соло-вокалистите обикновено изпитват затруднения със заучаването на текстовете наизуст. Трябва борба с този проблем още от самото начало. Защото обикновено участията са в полумрак - а и дори да има начин да се чете текста - се губи част от усещането към самата песен, ако човек се взира в тетрадката с текста.

Имаш подходящата визия и глас за рок-музика, Яворе и ми допадна звученето на групата, както и избора на песента. Желая здраве и успехи - а и да изкарвате по някой лев от това, което правите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с всичко, написано от Вас! Хубавото е, че с всяко следващо участие виждам развитие в групата, а и у мен като вокалист. Благодаря от тяхно и мое име :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

За много години, Яворе :) 

Какви песни репетирате сега? Ако ме поканиш - бих дошъл на някоя ваша репетиция за да ви послушам. Или пък - ако ви се оформи някое участие. Допада ми  гласа ти. а и твоето излъчване на сцената и бих искал да послушам цялата група - ей така за кеф:)

А моя "бутон" под коментарите, който би трябвало да ми служи, че ми е харесал даден коментар или пост - все още не работи.  Натискам го - а ми излиза съобщение - че лимита ми за деня е изчерпан - а това е ... как да кажа... хайде по-културно ще го кажа - това е доста интересно :) даже занимателно, защото никога този бутон не ми е сработил. Сигурно трябва да направя някое чудо - за да заслужа тази техническа благинка. (!!). Интересно ми е след колко време ще мога да оценявам коментари на колеги с "харесва ми" - чрез бутона под даден тяхен пост. Ама аз пък в замяна пиша бързо и в момент на вдъхновение - и след като бутона не работи - използвам случая да упражнявам ораторските си способности. :) :) :)  Един бутон няма да ме спре, за да изразя това, което ми допада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.