Jump to content
Българският форум за музиканти

Един орган


RaverWild

Recommended Posts

Привет,

 

Няма въпрос, няма нищо, просто исках да го споделя като впечатление. Неотдавна жената имаха концерт в една църква (тя пее в хор) и вътре гледам орган. Не че не бях виждал дотогава, но никога толкова отблизо и никога в празна църква, защото за репетиция бяхме там час преди концерта. И имаше перфектни условия - около обяд, лято, слънце, светлина, супер. А органа доколкото видях е изработка 1998, или поне тази година е вписана на едната табелка, един хубав, хубав, влюбих се. И нали отблизо не бях виждал и пощраках отсам-оттам.

 

Едва ли повечето хора ще се интересуват или ще се впечатлят. Знам че адаша тук, модератора, си пада по органи та реших да го пусна. И другото - в един момент се усетих, бе този орган нещо седи доста далече от стената, пък уж е с тръби, не е мини-орган, заразгледах го от всички страни и установих че всъщност е доста модерен - МИДИ портове това-онова... Другото е ми се стори малко странна архитектурата как са поставени тръбите - част от тях са под 90-градуса ъгъл, както се вижда на някои снимки.

 

За съжаление нямах възможност да го чуя. За сметка на това ни посвириха на пианцето Kawai, което се вижда и то на една друга снимка. Все се каня да попитам кога има човек да свири на органа, че да ида да го чуя и да го запиша как звучи, но така и не съм ходил. То родител на малко дете и толкова време има за удоволствия.

 

И така. Снимките не са обработвани по никакъв начин, наслаждавайте се. За мен това е ужасно красиво направено нещо, хем си давам сметка че ще да е редови модерен инструмент, защото и църквата е малка квартална. Аз неможах да се откъсна от него, все седях да си го снимам.

 

Другото което ми хареса е, че човека (който и да е той, щото не го видях), който по принцип свири на този орган, колкото и да е разхвърлян, съдейки как си е нахвърлил щимовете, ама педантично си е оставил обувки само за свирене, за да не изцапа инструмента.

 

Както и да е, хайде че трябва да се стягам за работа.

 

Ето и снимките (галерия):

https://www.flickr.com/photos/raverwild/albums/72157672835830416

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста модерно изглежда.Хем прилича на старите, но е като нова винтидж яхта.Хем има от старото,но и новите технологии.А за обувките със сигурност не е за да не го изцапа, просто с други не може да се свири на педалиерата за краката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То затова човек се учи докато е жив.Наистина внушителен орган,съвременната изработка е оказала влияние,явно да се ползва и за записи на повече жанрове музика,оти не може да се разнася по студия.Яко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.