Jump to content
Българският форум за музиканти

Усилвател за AKG K701?


ISD

Recommended Posts

Здравейте, приятели! Закупих си слушалки AKG K701, саунд картата ми е Behringer U-Phoria UMC204. Моля, препоръчайте ми усилвател за слушалките, в рамките на 200

лева, ако е възможно, който да е приличен за тях. Благодарности!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен ли си, че ти трябва?

 

Тези слушалки са 62 Ohm. Проблемите обикновено са предизвикани от по-ниския импеданс на източника на звук и недостатъчната мощност. Аудио интерфейсите обикновено са предвидени за използване със сравнително сериозни слушалки. Не че в документацията на този модел има подробно инфо за слушалковия изход...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов съм в бранша и не мога да имам пълна преценка за нивото, но при миксиране ми се струва наистина ниско. Искам да попитам за мнения за тези два ампа: http://www.muziker.bg/behringer-ma-400-micromonhttp://www.muziker.bg/art-mymonitor Каква е разликата и дали си струва по-скъпият, в случай че по-евтиният би вършил работа? :music:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушалки за 500 лева в усилвател Бери за 50... :greenball:

 

Като най-достъпен приличен вариант хората предлагат FiiO E10K USB DAC and Headphone Amplifier ($76). Това обаче няма как да го включиш и към аудио интерфейса, той взема сигнала през ЮСБ-то (все едно аудио инерфейс само с вход и изход).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Аз пък бих казал, не е ли малко прекалено, за да си купиш слушалки за 300 лева (справка muziker.bg), да трябва да дадеш още 400 за усилвател?

 

Не знам какво става с индустрията, но след като за 150 лева примерно можеш да си купиш супер приличен аудио интерфейс за домашна употреба, защо не може за 100 да си купиш сносен (пак за домашна употреба) предусилвател за слушалки, който има по-малко от 1/3 от хардуера на интерфейса и 1/8 от функциите? Аз лично не можах да намеря такъв. FiiO не е удачен избор според мен. Голям недостатък е това, че не можеш да го включиш към изхода на интерфейса.

 

Аз имам различен опит с аудио интерфейсите. Според мен повечето от тях, дори и от среден клас, нямат достатъчно високо изходно ниво, за да хранят слушалки с по-ниска чувствителност (като посочените K701 например). За нормално слушане на музика са ОК, но като почнеш да миксираш и траковете са ти на -20 dB, не става работата.

 

Ха да видим дали никой не знае за удачно бюджетно решение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма никакъв смисъл от усилвател за слушалки между аудио картата и слушалките.Като гледам модела на беринджър има копче за усилване на слушалките.На моята карта също има и не мога да го усиля наполовина, а слушалките ми са пак AKG К77 доста по-евтин модел.Може би като дадеш толкова пари за слушалки е по-добре да дадеш и за звукова карта или пък за монитори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама ти май не четеш предните постове:

"Аз имам различен опит с аудио интерфейсите. Според мен повечето от тях, дори и от среден клас, нямат достатъчно високо изходно ниво, за да хранят слушалки с по-ниска чувствителност (като посочените K701 например). За нормално слушане на музика са ОК, но като почнеш да миксираш и траковете са ти на -20 dB, не става работата."

 

Човека го познавам и гарантирам че не е просто да не се е усетил да си завърти врътката :)

 

AKG K77 и аз имам, както и K601 (еквивалент на К701). Мога да ти тажа че К77 са много по-чувствителни и далеч не изискват толкова високо ниво, че да звучат нормално. Освен това са затворени слушалки, а К701 отворени - дори при едно и също ниво на звука звучат по-тихо понеже бяга част от звука навън (обяснено като за музикант).

 

Човека също има и монитори - те не заместват слушалките - който не знае това да почете малко в интернет.

 

И да повторя ли пак, че по-скъпа карта не ти гарантира по-високо изходно ниво на слушалките?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди години имах подобен проблем с друг модел високоомни слушалки на AKG. Най-доброто решение, което намерих беше правен предусилвател (ако не се лъжа по схема на Ревокс), който използвам и до днес. Днес доставките от европейски и световни Интернет магазини дават по-голяма свобода и вероятно има и други добри варианти. Ще ми е интересно ако някой има опит да сподели. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво, да кажем че не съм разбрал правилно.

Имам тогава два въпроса защо смесваш на слушалки като имаш монитори и защо траковете са на -20 db

И третия който сега се сетих е защо ползваш карта на беринджър когато си пробвал доста интерфейси?

 

И все пак се опитваме да помагаме,а не да се заяждаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

-20 dB всъщност не е лоша стойност. Хората препоръчват траковете да са с пикове в диапазона -12 до -18 dB. Едновремешните правила да се помпи до колкото може без да клипва са излишни и според някои дори грешни, тъй като доста от новите интерфейси почвали да оцветяват достигайки нулата. Аз лично гледам на около -12 dB да ги правя.

 

 

 

Относно усилватели/слушалки поразръчках тия дни в нета, общо взето препоръчват изходния импеданс на предходния дивайс да е максимум 1/8 от този на слушалките. На повечето РС дънни платки импеданса е 2-10 ома, така че биха били подходящи за слушалки в диапазона 16-80 ома. Аудио интерфейсите са с по-висок, предполагам за да могат да търкалят и разни студийни модели по 150-300-600 ома. Не че при неспазване на тия правила нещо ще гръмне, но при по-големи разлики в импедансите започват да се появяват изкривявания, които в Хай-Фай и особено студийни условия са леко нежелани.

 

Другото нещо е изходното ниво, но там май хептен рядко пишат смислени неща производителите или поне на по-достъпните в ценово отношение модели...

 

Някой ако е в час с тия неща и може да разясни бих прочел с интерес. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво, да кажем че не съм разбрал правилно.

Имам тогава два въпроса защо смесваш на слушалки като имаш монитори и защо траковете са на -20 db

И третия който сега се сетих е защо ползваш карта на беринджър когато си пробвал доста интерфейси?

 

То и допълнително объркване е станало. Темата е на ISD, аз само коментирах по нея.

 

Както казах в предишния си пост, мониторите не са заместител на слушалките. Като има монитори човек, никога не трябва да използва слушалки по време на микса ли? Най-различни причини има, някои от тях за които се сещам на момента (и имам време да пиша в този късен час):

 

- По добре се чуват някои детайли на слушалки.

- Понякога е хубаво да се проверя баланса на микса на различни източници (все повече забравям българския).

- Ако няма добра акустика в помещението.

- Когато не може да се вдига шум.

 

Това с -20 dB го е отговорил Baby Thomas.

 

Последният въпрос е породен от объркването ти, че аз съм автора на темата. Но пак да преповторя, че според мен, не трябва да се обвинява конкретният интерфейс, понеже и по-скъпи такива от различни марки имат подобни проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.