Jump to content
Българският форум за музиканти

BOSS GT-8 изчистване на шум и настройване


fbat

Recommended Posts

Здравейте, отскоро има процесор BOSS GT-8, който като го пусна през кубето в къщи много ми харесват бендите и звука. Като отида на репетиция и го включа през усилвател с микрофон или директно към пулкта има някакъв шум (нещо като микрофония) и немога да разбера защо се получава така. Основно шума се чува като по-силен при включени дисторжъни в комбинация с други ефекти. Дори и при тези бленди, които са заложени като фабрични се чува пак този шум. При чиста китара в комбинация примерно с някой hall също го има, но е незначителен. Моля, някой който има опит с такъв процесор да удари едно рамо и да даде съвет : )

 

П. П. След ровене в нета разбрах, че трябва да настройвам на слушалки процесора и да започна настройките без ефекти и така да добавям, но ако има нещо което го пропускам ми се ще да го знам. Чуда се дали пък не е нещо в бутон SYSTEM - в момента ползвам LINE/PHONE ? Имам впредвид дали не е нещо което го правя неправилно при самото подаване на сигнала?

 

На всички които ще пишат, благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо е добре да се запознаеш с ръководството за употреба или поне с картинките как се свързва с различните устройства.

 

Накратко за свързване с усилвател най-добре се ползва четири кабелния метод, като на процесора някъде в SYSTEM -> OUTPUT  избираш AMP.

Обаче това може да не ти свърши работа на теб защото ... има един куп условности, заради които трябва да прочетеш ръководството.

 

Пак накратко, процесорът симулира различни усилватели и не е много разумно да го забучиш в усилвател в режим в който симулира друг усилвател. 

Решенията са:

1. Да го включиш в крайното стъпало на усилвателя, като изключиш кабинетната симулация на процесора. 

2. Да изключиш цялата симулация от процесора и да го ползваш само за ефекти , препоръчително ако го ползваш с хубав усилвател.

3. Ако държиш на симулациите, направил си си звука на слушалки, включвай директно в пулта. 

 

При всички положения трябва да съобразиш сизхода в SYSTEM да отговаря на целта ти.

И пак ще кажа ако не разбереш концепцията, няма да успееш да го ползваш с пълния му капацитет, вместо това ще имаш микрофонии и други проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което пишеш е точно така. Всичко е въпрос на настройване и правилен избор. След търсене в нета попаднах на този линк:  https://www.guitarmasterclass.net/guitar_forum/index.php?act=attach&type=post&id=12747

 

В Google може да бъде търсено и така Boss GT-8 Brilliance! - GuitarMasterClass.net  във pdf. формат

 

На мен това много ми помага, защото там са записани конкретни настройки и начини на използване на процесора. Разбира се човек трябва да има време за да се запознае подробно и най-важното да може собственоръчно да го изпробва. Аз получих някой наистина добри бленди и постоянно откривам все по-добри и по-добри неща :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което си намерил BOSS GT-8 BRILLIANCE!  е много добро. Много неща можеш да научиш от там. Чети подред и тествай. Като се запознаеш с основите, питай нещо конкретно ще помагаме. Аз имах такъв, имах и GT-PRO, страхотни машинки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.