Jump to content
Българският форум за музиканти

Цените в Купувам-Продавам


Recommended Posts

Има и нещо друго - когато някой коментира, че цената е твърде висока, би трябвало да се аргументира убедително. И то не с линкове с нереални за България цени, които няма как да се постигнат (например "абе в zzounds това нещо е на половината цена"). Такива неща оказват определено психологическо влияние върху евентуалните купувачи и съвсем спокойно биха могли да ги накарат да заподозрат продавача в опит за измама и надуване на цените.

 

Тоест, ако въведем задължителна цена, справедливо е да въведем и изискване за коментарите към нея, т.е. задължително обосноваване на предложената цена от купувача.

 

А най-добре ще е, ако продавачът сам предостави информация за другите места, където може да се намери стоката му, и съответните цени там. Ако в България не се намира или няма представа за цената й, тогава го съобщава. Така е ясно, че постъпва напълно честно.

 

Абе въпрос на воля и на желание да се контролира целия процес. Като се изтрият двайсетина обяви, които не спазват правилата, всички ще се научат да играят честно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 55
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За да не става битак.....де да знам,може би трябва да има хора,които да отговарят за това,нереални цени на продукти да няма.(цената да е задължително вписана) Така ще се предпазят "неразбиращите" от набутване,а и ще се прецакат тарикатите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Имам следното предложение към съфоромцете (модераторите само могат да помогнат, като го включат в правилата(като пожелание разбира се)

На много малко места из купувам-продавам забелязах някой да е затворил темата с израза-ПРОДАДЕНО моля модераторите да затворят темата, Форумът е пълен с неактуални обяви и губене на време в изпращане и чакане на л.с. за нещо което от дни, а понякога от месеци е продадено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, не е лошо, но по-добре продавачът или който забележи такова нещо да има грижата да уведоми модераторите, за да я затворят. Или да има нещо задължително, което трябва да напишеш, за да могат модовете лесно да намерят темата с прост search и да я затворят. Все пак от опит знам, че е доста досадно да те питат непрекъснато "продаваш ли още xxxx?" месеци след като си забравил, че си го продал.

 

Освен това, искам да ви покажа нещо:

Ето една чудесно оформена обява (с малка забележка към заглавието). Ако всеки правеше така, светът щеше да е съвсем малко по-малко лош. Може да вземем няколко такива за пример и да създадем задължителния шаблон за обяви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Смятам, че доста проблеми ще се решат с рейтинг на всеки един продавач.

Т.е. има много коретни търговци, които по една или друга причина не предоставят пълна инфорация за цена или снимки, но това не ги прави по-малко надеждни.

Нещо като рейтинга в и-бей.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да...рейтингът е добра идея, но за цените съм на мнеиние, че трябва да присъстват в обявата, защото вторият пост обикновено е "Дай цена."

 

П.П. А що се отнася до затварянето на стари теми - има си бутонче p_report.gif - авторът на темата при добро желание може да го използва за обръщане на внимание от страна на модераторите, а и всеки член на форума виждайки такава тема може да го използва - така много бързо ще се затворят всички изчерпани теми. :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рафо каза преди време че няма да търпи нечисти сделки.... това не е позволяване, просто си затваря очите...

 

Не си затварям очите за нищо! Немога да седя и постоянно да гледам кой какво пише. И модераторите немогат. Ако се сложи такова правило за цените ще има сума ти изтрити обяви, нерви и т.н. А за нечистите сделки, като видя цена, която надвишава допустимата - лично трия.

Както сте видели в новия форум можете да пипшете рейтинг на продавачите. Всеки, който иска може да го направи. Аз си мисля друго нещо за такива лоши продавачи да се направи една тема, където всеки да пише какво, що и как. Има и бутон, който сигнализира на модераторите за нередности. Ако видите някаква нечиста работа или заподозрете нещо такова - натиснете го.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като musicman изясни въпроса с цените,аз ще добавя нещо по отношение на неактуалните теми.

 

Не знам дали сте обърнали внимание,но абсолютно всички теми след 40-та страница(или такива по-стари от около два месеца) в този раздел са затворени.И ще продължават да се затварят периодично.:(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Следя един сайт за малки обяви (dalavera.net), и забелязвам, че в раздела му за музикални инструменти от няколко дни никой няма право да отговаря на обявите, дори и регистрираните потребители.

 

Това е доста умно решение според мен, защото принуждава хората да дават колкото се може повече информация, когато публикуват и да се постараят обявата да е обмислена добре. И задължително да дадат адрес за контакти и цена. Няма ли цена, никой няма да те потърси.

 

Ако приложим това и тук, ще се получи следното:

- първо, мнозинството обяви ще са качествени и подробни, както бихме искали да бъде;

- второ, няма да има заяждане, караници и т.н.

- трето, ако някой наистина е заинтересуван от стоката, може да попита "старейшините" на форума доколко е добра цената и дали си струва да направи алъш-вериша. Аз лично се сещам за по няколко човека във всеки раздел, които са много отзивчиви и наистина разбират от нещата.

 

Не виждам никакви недостатъци, освен да се прежалим и да се лишим от лукса да се плюем и в обявите. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Умно казано! Реално и в mobile.bg всеки преглага стока, казва какви са й екстрите, казва цена й слага, а накрая и адрес/телефон за контакти (при нас и личните съобщения са средство за контакт). После всеки заинтересован се обръща към него, а не пише коментари, от сорта на "еди къде си струва еди колко си"!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е хубаво ама кой има полза от обяви от типа: "Продавам кремона - запазена 1500 лв. " ?

Освен това хората, които продават от време на време намаляват (увеличават) цените си. Както знаете след 15-тата минута никой не може да си редактира мнението. Какво правим тогава ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не е добра идея да не може да се пише по темите. Хубаво е хората да могат да коментират каквото сметнат за нужно.

 

П.П. Новите иконки къртят -> :);) ;) ;):dance::):thx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е хубаво ама кой има полза от обяви от типа: "Продавам кремона - запазена 1500 лв. " ?

Освен това хората, които продават от време на време намаляват (увеличават) цените си. Както знаете след 15-тата минута никой не може да си редактира мнението. Какво правим тогава ?

 

А нямаше ли в настройките на раздела такава опция само автора и модераторите да могат да отговарят по темата? Не съм сигурен, ама може и да има, тогава всичко е наред. За останалото има ЛС.

 

За останалото - мастъркард. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

По темата за затоврените теми: възможно ли да е да се даде възможността(чрез бутон ли или нещо подобно) всеки пуснал тема в Купувам-Продавам да си затвори сам темата? Така след като е продал или се е отказал да продава просто ще си клъцне темата и няма да има излишни въпроси, а и ще се спести малко работа на модераторите. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е опция, която е предвидена за потребителите на форума, доколкото съм запознат с форумните скриптове. Опцията затваряне/отваряне на тема е възможна само от модераторски акаунт. Другото, което може всеки един продавач да направи е да праща по едно ЛС на модс, че темата може да се затвори, като вече не е актуална! Катско така процедира и лично аз мисля, че е много логично и лесно поне за мен да модерирам по този начин. Ако пък е много трудно да се прави по този начин, защото не всеки има нерви да търси модераторски акаунт, за да прати ЛС, това пак е лично мое мнение, може да се пуска едно Докладвай, пак с цел да се затвори темата като вече изчерпана. Това е само предложение, не е правило, което искам да уточня, за да се избегне неудобство и несъгласуваност сред нас модераторите. За това което написах само колегите, които се занимават с оправянето на бъркотиите в темите, могат да кажат дали е добре или ще доведе до нови неразбории.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.