Jump to content
Българският форум за музиканти

Цените в Купувам-Продавам


Recommended Posts

И в момента е в сила формулирано в раздела правило,с обявата,да се поставя и цена.Още веднъж е посочено и в шаблон за пускане на обява.Останалото е въпрос на контрол(самодисциплина и модериране).

обикновенно се сьгласявам с Док

 

тук само ще допьлня - нека не е задьлжително, а ПОЖЕЛАТЕЛНО

не всеки пьт може да определиш точна цена

пьк и може да не искаш да я споделиш публично - не само с цел да прекараш някого,може да си имаш някакви други сьображения просто...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 55
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ако не знаеш колко струва нещо - ок, но ако знаеш и не казваш - не ти е чиста работата :bravo:

Нека раздела да прилича повече на оказион, отколкото на битак!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1

сега пак попаднах на една обява без цена, и на всичкото отгоре пича който я беше пуснал злобееше като го попитаха...незнам за вас но аз едвам се сдържам да не пусна някакъв злобен коментар като видя такива неща, тъй че мисля най-добре ще е шаблона да стане задължителен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък,като видя обява без цена директо я прескачам,аман от селски тарикати...

То е ясно че може да се свалят 5 лева от обявената стойност,ма стига ловили маймуните с трици...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пуснах предложението, защото видях обява за 2 клавира нисък клас.... не казвам че трябва да има коментари на цените - нека и те се трият, защото наистина е супер жалко, но без да е задължителна цената в обявата сметнете колко излъгани ще има. Да, Пешо съмнявам се да прави шмекерии, но някой с 2 мнения и с няква примамлива стока... Рафо мисля че беше направил забележка на Джани за печалбарската му работа - натам бие. Минете по магазините и питайте дали са задължени да слагат цени на стоката :rolleyes: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не разбирам какъв е проблема просто да се пише едно ЛС до продавача и да се попита за цена ? така и шанса за договорка е по-голям. аз лично съм продавал неща, които не се предлагат нови в България. съответно не мога да имам реална представа каква им е стойността - да, пресмятам там колко би било ако се поръча от УСА и т.н. , но обикновенно оставям самият купувач да ми предложи сума, която е готов да даде за това и ако ме устройва се разбираме. сами разбирате, че и варианта с публичен търг не е актуален , тъй като пазара не позволява голям интерес към всякакви стоки и сложи ли се минимална цена, най-вероятно ще си остане тя. не виждам какво толкова ви тревожи ? аз лично за себе си предпочитам и когато купувам и когато продавам да е с "цена по договорка", тъй като това включва всякакви варианти. а определено не ми харесва да правя предварителни планове за евентуални бартери и договорки, както ТОНИ прави :) продал съм много неща така и хората, които са ги купили са из форума - да кажат дали е имало проблем и драма голяма. в същото време сме били свидетели на доста случаи на измамнически обяви с цени. така че - седи, гледай мача :rolleyes:

 

и ако тръгна да си продавам Епифон Лес Пол каква цена да му сложа, при положение, че е в перфектно състояние, а нов тук не се продава - само чрез Джани за 1200-1300лв. тогава аз какво - да кажа 1000лв с опция за смъкване на 200-500лв ли ?

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно може да продавате стоки от УСА, (може и от МУХА), ама манталитета ви си остава ориенталски. Отидете в Мароко и пробвайте да си купите нещо без пазарене, не става. Ми арабска страна сме си с психично увреден народ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ нещо конкретно да имаш да ми казваш? :rolleyes:

 

АХЕ - какво предпочиташ - една нова китара струва 350лв, и някой я продава на старо с цена 330лв. еми ясно е, че ще има пазарлък и смъкване на цената. защо да не пише направо "по договорка" :) пак знае конкретна цена, но няма смисъл всеки да е принуден да слага завишени цени, от които ще се смъква пак чрез разговор. не е ли все тая ?

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми кой е казал че трябва да се пазарим?! Аз ако видя подобна цена, просто ще го отсвиря. Доста хора си спестяват малко време и излъгани надежди :D

А проблема по-скоро е това, че част от тия дето не пишат цена се надяват да намерят някой балък, дето не знае колко струва даденото нещо.

Щото ако напиша примерно "Продавам много запазена Кремона за 200лв." :P и всички ще ми скочат на ушите. И аз затова пиша "Продавам много запазена Кремона. Цена на ЛС.", пише ми някой "Здрасти, аз сега започвам да свиря, интересува ме китарата", аз съответно му пиша "Ела да я пробваш и ше се разберем", той и два надъхан с пачката и го омайвам че тая китара е много яка и струва поне 200 кинта, той я зема и след 2 седмици приятели му казват, че яко се е преебал....ПРИМЕРНО.

 

Нека всичко да стая ясно и открито, а не "под масата". Нали уж искаме да станем по-добра държава - всеки започва от себе си, а не с плюене на другите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не виждам силен довод в това, което казваш, но това си е твоето виждане за нещата. аз си имам моето.

 

поздрави

 

Петър

 

едит: тогава да въведем правило, че ако нещо се продава за 100лв никой да не пита "а не става ли за 80лв". нали няма да се пазарим :D

според мен това е утопия. а и както виждам явно обявите без сложени цени не са почетени с голям интерес, така че ако някой спешно иска да продаде ще сложи цена (явно доста ниска). който не - нека да си е без цена. аз бях дотук по темата.

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A, който иска да се пазари. Ако сметна че нещо има нереална цена и аз може да се обадя, дори да нямам намерение да го купувам. Но, както вече казах, ако някой иска да прави нещо скрито - едва ли му е чиста работата.

Айде стига сме си чатили двамата :P Да се изходят и други :D

Редактирано от AXE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@tapesho, Пазарлък може да има винаги. Някой е сложил цена "350" за "нещо". Виждам го, пробвам го, намирам кусури - "пич взимам ти го за 300" "да/не". Когато ти продаваш на някой който е осъзнат и разбира и си се спазарявате - ок, но има много които биха се подвели и излъгали от незнание. Нека има цена и да си се пазарят върху нея, а да не е под масата... Рафо каза преди време че няма да търпи нечисти сделки.... това не е позволяване, просто си затваря очите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.