Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на синтезатор


Recommended Posts

Здравейте пичове, от скоро съм във форума но имам доста въпросчета които задавам. Искам да ми препоръчате някой евтин синтезатор от рода на 200-300 лева с който да започна да се уча. До сега съм свирил само на акордеон но искам да пробвам и на синтезатор. Не разбирам много възможностите им за това питам тук. Ще съм благодарен и ако ми изясните малко за инструмента. Благодаря на всички отзовали се по темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

KORG PA50 , PA50SD само че по за към 500-600лв. но е аранжор, все пак имаш и стилове и съпровод, или пък KORG TRITON Le само като синтезатор без акомпанимент но пак около 600лв.

 

Иначе за любителски не-професионален инструмент за 300-350лв. можете да си закупите чисто нов от марките Yamaha i Casio , има ги в Технополис.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Roland  G 600,виждал съм да се продава точно за 300-400 лв.Този модел може да записва стилове на флопи дискета и също да зарежда стилове от такава.Може също да прави стилове сам и да записва перформанс по вкус на потребителя .Плеива и записва готова музика под миди формат.Много здрава машина е но не разполага със говорители понеже на времето това беше професионален модел и е направен за свирня  през апаратура но иначе звукът му е актуален и ползван за професионални цели и до днес.Колегите които са запознати също знаят за какво говоря.Иначе казано получаваш много за възможно най-малка сума.Колкото и да е очукан или да не му работят бутони много лесен за поддръжка и профилактика.Със 20-30 лв могат да му се сменят всички цък-цък  микро прекъсвачи даже плъзгачи и каквото има за подмяна.Има много стилове за този модел в нет пространството и също мога да дам едно рамо щом става въпрос за народна,свадбарска музика.

 

  Все пак мисля сме полезни и дадохме имформация точно каквато искахте.Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте, имам намерение да си купя синтезатор, имам намерение за различни жанрове музика, попаднах в един сайт и намерих един - ORLA PX-100, който е 299лв. Въпросът ми е  струва ли си този или има и по-евтин, търся нещо с добро качество, кое бихте ми препоръчали? Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При електронните музикални инструменти е много лесно: има известни марки, има и боклуци. Orla са от вторите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих добавил към предния пост, че Касио също е оферта за първи евтин синт. Даже на детето преди 2г му купих едно детско Касио, толкова ми хареса, а и бяха намалени та си купих и за мен едно. Детските им са със супер качество и цена. (но тях не ти ги препоръчвам - те са почти джобен размер)

 

Колкото до синтовете им за начинаещи, не съм ги закачал, но ми изглеждат добре. Във всеки случай, мен някой като ме пита за нов евтин първи синт, препоръчвам Ямаха, по-конкретно PSR-E серията. Специално тези в магазина ги разглеждах, изглеждат и звучат ок, като за тази цена. Не очаквай нещо от което да ахнеш - стандартна машинка е, но пък работи. Обикновено са с по 61 клавиша, което е супер-удобно защото са с олекотена клавиатура, намален размер и лесни за пренасяне и местене насам-натам из апартамента. 

 

Ако клавиатурата е от значение - вземи си тия с по 76 клавиша (или колкото там бяха) - те са вече с hammer клавиши, но това вдига размера, тежеста и цената. 

 

Мои приятели за детето си купиха точно една от тия машинки, доволни са. Но най-добре ако имаш възможност - иди в магазина да си я видиш/пробваш лично. Ако има народ в магазина, поискай да пробваш на слушалки, аз така правя - добива се малко по-добра представа, отколкото да слушаш и всички наоколо.

 

Разгледай си:

http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/portable_keyboards/?mode=series#tab=product_lineup

 

Сега хвърлих бърз поглед на два от евтините модели - PSR-E253 и PSR-E353 - прилични са, включват учител, има базови стилове, на 353 може и да се добавят явно, защото има USB порт. 

 

Та така. Избирай си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...
Мислех да взема нещо такова , колкото да имам нещо клавирно..., но се зачетох в няколко обяви за синтове, къдети се твърди следното.

Реално ли е това описание:  

YAMAHA PSR170.   118лв

Пет пълни октави с пълно размерни клавиши /61 бр/.

 

Мислех, че синтовете, са с умалени клавиши (ширината им), ако има вече спълноразмерни - бих зарязал по-горната идея с гумената клавиатура и да дам още 100лв (~150-180лв общо) за нещо на старо - дали ще стигнат :secret:  (с динамика, SUSTAIN ...MIDI). Ако няма MIDI, през USB Host - ще мога ли да ползвам блендата за музиката от Туин Пийкс например? (има го в PSR-E353)

На 61 клавиша ли да се спра?

 

Към кои модели (Серии) бихте ме насочили да се оглеждам?

Редактирано от Deep Purple
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.