Jump to content
Българският форум за музиканти

Обезшумяване на BOSS DS-2


DaftFunk

Recommended Posts

Привет, имам един малък дразнещ проблем с  шумеца. от BOSS DS-2 Turbo Distortion. Самият дисторжън не е толкова лош сам по себе си, но шумът е умопомрачителен. Първо .. си казах .. е добре .. сингъл коили все пак. Но и на позиция бридж + нек шумът си е константен.

Някой да има опит с някакъв тип "мод" на тия настъпи кутийки с цел обезшумяване или въобще някаква идея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Boss NS-2 е един от най-безсмислените педали произвеждани въобще. Има чудна тема по въпроса от Дими (а.к.а. metalhammer).

Пък и като свириш пак ще го има шума.

 

Модването на овърдрайв/дисторшънчета обикновено се състои в смяна на резисторите и кондензаторите по пътя на сигнала с по-качествени компоненти.

Ти сигурен ли си, че е от педалчето шумотевицата? Да не би да има някакъв проблем ефекта?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз се опасявам от това, че самият конкретен ефект има проб. Инак захранванито ми е isolated и нямам шумове с него. Като чета коментарите и се навеждам над мисълта за шума, че е някакъв проб. Преди ползвах DS-1 и не съм имал шумове. Този го взех от ръка. Дори на ниво 12 часа на потенциометъра за дистолжън левел пак шуми доста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jim ph не е от ампа. В къщи шуми с фендерския чемпиън и на репетиция с Маршалчето пак така.... проблемът не е в захранването или в амповетер Но ще направя още някой тест и ще мисля вече за радикално решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Boss NS-2 си е много хубаво педалче :) Boss нямат безсмислени педали.

В репетиционната колегата го ползва за мръсния канал на Engl E650 и педалчето си върши чудесно работата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Оправих проблема с шума! И това дава повод всеки да се замисли с какви кабели свири. Решението на проблемите ми беше на 2 метра разстояние. Просто изрових стария си Fender Custom Shop кабел на който викам "ютията" ... и замених италианския боклук с който бях направил грешката да се мъча да свиря с фендерския кабел. И шумът изчезна и тонът ми стана 2 идеи по-плътен и силен. Казвам го не защото много ви интересува дали дистъра ми още шуми, а за да провокирам у всички мисълта колко важно нещо е кабелът и то хубавият кабел. Има многа млади колеги които са си купили хубави китари, а свирят с евтини кабели. Добре е да знаят, че 50 лв за 6 метров кабел съвсем не е много за сметка на качеството което получавате Заделете 50 кинта и си купете кабел! И още нещо...Boss DS-2 Turbo Distortion е разкошен дистър! Нещо което нямаше да установя без качествен кабел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да дам 50 кинта за нещо дето струва 4 лева максимум.Два жака и 6 метра кабел са толкоз в най престижния магазин.Даже като ги запоя си ги заливам със силикон и стават неразглобяеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.