Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем при bend-ване на първа струна.


metallord

Recommended Posts

Здравейте!
Проблемът ми започна като си купих нови струни [elexir(принципно свиря с д'дарио)], и когато бендвам първа струна на повече от половин тон тя изскача от джобчето в тремоло бара.
 Махнах я, изрязах долната част и я сложих на ново и това се повтори още няколко пъти, смених струната със друг модел и пак се получава. Реших да отпусна малко тремоло бара от пружините и пак продължава това. Извадих малкото черно правоъгълниче, което държи струната от долу за да видя дали не е захабено, но не ми изглежда да е. Не знам какво да правя а имам концерт след 2 дни. Помощ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Слагай струните с топчетата или направи като мен , ако тремолото позволява. КЛИК
 

Редактирано от agrogrind
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ И искаш да кажеш, че тремолото ти не разтройва така?

Към автора на темата, може би не затягаш достатъчно, да хората казват да не се затягаш като ахмак, късат се болтове и т.н., което е вярно, но все пак си иска затягане, аз лично на единия от флойдовете, първа, втора и трета струна ги подгъвам и подпъхвам подгънатото под "малкото черно правоъгълниче", което реално е паралелепипедче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не ми е излизала струна.Трябва да се стяга повече.

 

^ Това с топчетата все едно си без флойд.А да дропваш  флойд си е предизвикателство.Като отпуснеш една струна всички се опъват.Няма настройване,освен ако нямаш заключване отзад при пружините tremol-no.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го имах този проблем, само че на втора струна. Започнах да я поставям под блокчето, както е казал и MrDeath, но след известно време пак почна да изскача. При мен се оказа, че предишният собственик на китарата е стягал доста здраво болтовете и в долната част на седлото се беше образувала пукнатина, която не се виждаше, тъй като беше от страната към основата. Благодарение на нея се получаваше едно разширяване на отвора за болта и съотвтно натискът върху блокчето намаляваше. Надявам се да не е това причината при теб, но и аз не го бях очаквал нещо подобно. Ако флойдът е по-нисък клас, всичко е възможно. Вариант е и да се е образувало каналче в седлото и струната да изкача след като влезе в него. Някои хора с този проблем слагат струната, така че намотките точно преди топчето да легнат на това място, други пък минават към пилене на седлата. Хвърли им едно око и виж дали се е получило нещо подобно. Другото ми обяснение е наистина да не си ги стягал достатъчно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време си купих един Ibanez, на който две от блокчетата, натискащи струните, бяха сложени наобратно (на първа и втора струна). От задната страна те имат малка вдлъбнатина, в която влизат винтчетата, но тя не е в центъра и има значение как се поставя в седлото:

String-lock-insert.gif (това е на Floyd Rose, но принципът е същия)

 

И явно не са държали достатъчно добре струната, защото собственика е затягал зверски в резултат на което двата винта бяха така:

 

S2020X-BadScrews.jpg

 

Вземи провери и това, като така и така си почнал да разглабяш... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.