Jump to content
Българският форум за музиканти

Frankenstein или цяла китара


YAMAHAc70

Recommended Posts

Let's TALK about FRANKENSTRAT, baby!

Или имаш Франкенстрат или нямаш.

 

Аз гоня този

guitar-frankwhite3.jpg

 

Най-изветният е този

 

8c50ea203cb69a9e3a364b8d57887b34.jpg?ito

 

Има с жъто, синьо и тн.

 

Всякакъв сбирщайн , с или без Флойд на тема страт, супер страт.

Не е задължително да се гони Еди Ван Хейлън темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

На предната страница съм ти посочил вариант за ЯПОНСКИ Ибанец, едно от НАЙ-ДОБРОТО възможно ТРЕМОЛО и най-важното условие СЪБИРАМЕ СЕ В БЮДЖЕТА. Отговаря на всичките ти изисквания по отношение на цена/възможности. Старите Японски модели на Ибанец среден-висок клас са доста сериозни инструменти, но заради пренасищането на съвременния пазар с адски разнообразни и нови модели, цената им втора ръка е сравнително ниска. Специално RG сериите от тези години са доста недооценени, за съжаление формата на главата не е за всеки вкус и затова и не се котират толкова добре, понеже всеки иска Ибанец със сегашната глава. Ако за теб това не е проблем, можеш да вземеш инструмент, който да ти служи добре и да е рамо до рамо с доста по скъпи модели. Като единствен ъпгрейд, може и то само ако не са по твой вкус, да смениш пикапите. Но това е доста субективно.

Успех!

Редактирано от killer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Последно спамя, попаднах на един много готин айбанез, но от новите. Удобен ми е, звуква си само че е с SynchroniZR bridge w/ZPS-FX тремоло, та въпросът ми е някой има ли такова и кво мисли за него ?
П.С Бях сгрешил модела на тремолото

Редактирано от YAMAHAc70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Синхронайзерът има само едно предимство (което не е ясно предимство ли е) - лесно минаваш от един строй в друг, щото нямаш заключване при нъта. Аз лично се съмнявам да държи добре в строй без заключващи се ключове. Навремето пробвах в София един модел, навярно същия, за който говориш и ти. Но не ми дадоха ръчката, че да я забия и да видя за какво иде реч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така или иначе по нататък бих инвестирал в заключващи се ключове . Едва ли ще става за изнасилване ала Даймбег , ама мисля, че ще върши работа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм имал китара с въпросното тремоло и не мога да дам мнение. Но силно ти препоръчвам да не взимаш китара с тремоло, което няма заключване на нъта (говорим за тремоло тип floyd rose). Заключващите ключове са хубаво нещо, но за съжаление при такъв тип тремоло не са достатъчни и ти трябва заключване на нъта. Ако приемаш съвет, вземи си инструмент, в който няма да инвестираш много (по възможност нищо, просто приеми, че си взимаш среден клас инструмент и той си има собствените плюсове и минуси), свири на него няколко години и премини нанатък. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си мисля, че добро тремоло заедно с хубави заключващи ключове са равносилни на флойд.За пример доста мюзикмени, прс, фендери съм виждал да ги тормозят и да не се разстройват, въпреки че няма заключване на нъта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Съгласен съм, че заключващите ключове вършат работа при определени условия, но не и при флойд роуз (в най-чистата му форма). Всички китари, които си описал, не са с флойдове, а с различен тип тремоло. Да, много носят на бой при хубав сетъп (и качествен хардуеър), в повечето ситуации са напълно достатъчни като ход, но определено не е 1:1. Казаното по-горе съобразявам с това, че колегата няма да има пари за висок клас китара и някой от частите ще са компромисни.  

Редактирано от killer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, в крайна сметка си я купих и съм много щастлив. Да пренебрегнах повечето съвети, но .... не можех вече, трябваше да стигне до своя край тази афера :Д. Китарата е ibanez rg460vfm.  Kaто нова е , няма изтъркване по прагчетата и всичко е изправно. Тремолото до сега го изнасилвах, настроено е да е по - скоро твърдо отколкото меко/ въпросният модел тремоло е без заключващ нът и може да регулираш какъв ход да има/, от гледна точка на работа , трябва да кажа, че не отстъпва/ от досегашните ми проби/ на лицензираните флойдове, но все пак разстройва съвсем леко. Единствената съществена разлика е , че няма ход за опъване на струните , но мисля , че това е до настройките . Като цяло съм доволен, звукът си е друга хава :Д, колкото и да се самозалъгвах , че скуарчето си свири, няма спор, сега вече знам , че има корелация между цената и звука на китарата. Взех я за 600, което малко множко предвид че нова е 1000, но наистина е почти без забележки :–)

Поздрави,

Ваш новооборудван китарен другар :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е какво е множкото на 600 от 1000,за 300 ли да го вземеш,,е на мен и двата Гибсън не са над 1400 лв,но с извинения,това е друг тип китара,без тремоло или флойдове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.