Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Gibson Les Paul Studio 2015


ebor65

Recommended Posts

Здравейте, имам проблем с нов Les Paul. 6та струна звучи някак много по-басово или може би по-силно. При един и същ тон изсвирен на 6та и 5та струна има голяма разлика. При 6та звука предизвиква дори бумтене, независимо от усилвателя. Пробвах с Fender super cham x2 и zoom. С друга китара проблема го няма. Само 6та струна е проблем. Твърде много басово звучи. Благодаря предварително за идеи и съвети!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е трудна работа, ама възможно ли е само шеста да ти е по-близо до адаптер/ите?Иначе няма логика.

Или да е много по-дебела от шеста струна.

Като задаваш въпрос, поне изясни с какви струни свириш, екшъна как е, разстояние от пикапите, снимка, видео.Нещо въобще с което да помагаме, а не да гадаем.

Имам студио от 2006 и няма такива проблеми, но с повече инфо може да помогнем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И с двата адаптера е така. Струните не съм сменял. Оригиналните са. Ще дам информация и за останалите неща като се прибера. Благодаря за отговорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги ли е така или проблемът се появи изведнъж.Ако не си въртял шестограмите на моста,най вероятно адаптрите са близо до струната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина най-добре е да сложиш нови струни, вземи размера, с който си свикнал да свириш. Направи ѝ сетъп (огъване на грифа, екшън, интонация) и след това пробвай как е. По възможност в читав амп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето адаптери (всички гибсънски, които знам) имат болтчета, служещи като магнитопроводи. Въртейки ги можеш да настройваш индивидуално коя струна колко "намагнитване" да получава. В твоя случай болтчетата които са под 6-та струна трябва да се навият, така че да паднат надолу, това евентуално може да намали нивото на 6-та струна. За компенсация можеш да пробваш да вдигнеш останалите нагоре. Освен това пробвай и да свалиш адаптера само от едната страна от болтчетата, които са за вдигане/сваляне на даптера.

 

Преди да правиш каквото и да било пробвай да включиш китарата в Hi-Fi апаратура, така че да си сигурен, че усилвателя и апаратурата преди него не е фактор. Гибсън по принцип имат по-басов, "дебел" тон, но проблемът ти е по-скоро необичаен. 

 

Акустичния звук при невключена китара има ли същата разлика?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вдигнах малко струните и се пооправи звука. Доста ниско са според мен. На 12то прагче 6та струна сега е на 2.2мм , а май трябва да е на 2.48мм според Gibson. Ще потърся какви трябва да са разстоянията.Иначе наистина Gibson-a e с по-басов звук. И според мен проблема не е в китарата, а в мен. Досега не съм имал опит с такава китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай приятел,но това са основни неща дето важат за всяка китара не само гибсън.Обърни се към някой дето е правил сетъп.Силно се съмнявам,че си го купил така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги съм се чудил, защо се дразнят приятелите тук, и реших да установя и сЕднАх да чета фОрума какво пише , тема по тема, и установих, че няма неразглеждан въпрос, особено тези които задават начинаещите !

Драги начинаещи ЧЕТЕТЕ ПЪРВО ТЕМИТЕ ВЪВ ФОРУМА и тогава задавайте въпросите си !

100 процента съм сигурен, че тогава ще си задавате въпроса така, та да получите необходимият ОТГОВОР, за да  падне проблема ви от плещите!

Защо  ви казвам това - за ваше улеснение и да получите истинският ОТГОВОР, и бъдете сигурни, че вашия " проблем" е вече обсъден тук,защо - защото трудностите(въпросите) на начинаещите са еднакви  !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок , извинявам се. Четох чужди форуми и някой хора се оплакват също, че 6та струна е твърде басова. Този проблем го нямам с фендер. Благодаря за помоща, ще потърся пак в темите, явно не съм търсил добре. Ако има някой близо до Банкя София ще се радвам да ми покаже особеностите на Гибсон. Наистина съм начинаещ и се извинявам за глупавите въпроси. Ако трябва изтрийте темата. Китатата е чисто нова и единствено вдигнах малко бриджа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не е нужно да четеш тема по тема целия раздел китара, за да установиш това, за което пишеш.

Достатъчно е да "хвърлиш" повърхностен поглед в две /не повече/, от "ЗАБОДЕНИТЕ" теми в началото на раздела и отговорите са там...

Ама, както казваш трябва да се чете... а време за такива скучни работи от къде? Съжалявам за спама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.