Jump to content
Българският форум за музиканти

Контрабасисти къде стее


Recommended Posts

  • Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Разкажете малко какви сте, от ккъде сте?

Е па кажи и ти кой си, какво обичаш да свириш, с кого... Ако си единствен - поне ти да кажеш нещо интересно като контрабасист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха аз съм контрабасист и се кефя само на джаз.Евалата на тия хора които го свирят.За да разбереш 1н музикан дали е добър не ти трябва да го разпитваш кои гами знае кои произведения е свири....само 1но свирил ли е джаз и тфа е :godbless:

А между другото басета е електрически контрабас или се бъркам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз много се кефя на джаз.не знам защо в музикалните училища не се изучава като отделен предмет,както се изучава народна музика :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да съкс за българското образование, как може в музикалните училища да не се учи джаз.За тфа всички джазмени бягат в чужбина,тука няма никфа мутивация за джаз и съответно на тфа което ще те научат е на много ниско ниво :godbless:

Но все пак контрабсисти има ли :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва е пална глупост 4е ниама реализациа за jazza тука тва е супер тьпо и само ниакви страхливи музикатни дето ги е страх да останат тук 6ото си мислиат 4е са некадрни заминават., Jazza e стар стил и дори да отиде6 в америка пак 6е го свирият най малко в сравнение с другите стилове . В Америка заминават тия кото не са доста4но добри да останат тука ти кво мисли6 4е в америка дето си4ки слу6ат поп и рап 6е те приемат о6те от лети6ето с разгарнати обятия глупости . Ти там за тиах 6е си никой просто 4ужденец. И пак 6е с свири6 великия стил само за удовоствие. Вси4ко зависи от тебе не дали си в америка или бг .Америка е бягство тука има велики музиканти и само страхливците заминават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за това, че джазът е стар стил и се свири и слуша много малко - да. а това, че тук има реализация за джаз музикантите е научна фантастика :D заминават хората, които искат да постигнат нещо, и някога да свирят на място, което не е задължително да продава кебапчета, за да изхрани жива музика. с други думи тук няма традиция на СЛУШАНЕТО на музика. ама карай да върви - кво сега, да се самоубиваме ли :greenangel: а относно реализацията на джазовите ни музиканти ги попитай какво мислят самите те - не вярвам, че някой е доволен и 1% от това, което му се случва.

 

поздрави

 

Петър

 

едит: а по темата - контрабасисти в БГ почти няма (говоря за модерна музика, класици има малко повече). буквално се броят на пръстите на едната ръка - Митко Шанов, Еко, Марто Дойкин и горе-долу тва са май... Сашо Леков свири супер джаз на басет, но си е в Пловдив и го няма из софийските джаз клубове ( :greenangel: ). еми тва е положението с контрабасистите :rolleyes:

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.