Jump to content
Българският форум за музиканти

Счетоводство на развлекателния бизнес


Recommended Posts

Здравейте приятели,

отскоро имам частна счетоводна практика. Тъй като винаги съм бил близо до музикантите и особено до организационни идеи в областта на музиката, реших да разработя специфичен счетоводен продукт - счетоводство на развлекателния бизнес. Тази услуга включва :

- консултации в областта на ЗАПСП;
- документално обезпечение на конкретен ангажимент - подготовка на договор за поемане на артистично изпълнение, издаване на фактура към наемащата страна, посредничество във финансовите, счетоводните и данъчно - осигурителните аспекти на изпълнителите;

- подготовка на документи за получени доходи на физическо лице - артист и съставяне на годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ;
- други услуги и консултации във връзка с физически лица - артисти и техни ангажименти.

По - конкретно тази услуга би се изразявала в следното - ако имате предложение, например, да свирите на фирмено мероприятие в качеството ви на индивидуален артист или музикална група от няколко физически лица, но ви искат разходооправдателен документ ( фактура напр.), можете да се свържете с мен и аз да направя всичко останало, като за вас остава да се съсредоточите върху подготовката на ангажимента. В края на годината мога да изготвя по ваше желание годишната/годишните ви данъчна/и декларация/и. Ако имате казус, можете да го споделите и да го обсъдим.

Във връзка с таксата за моите услуги - от личен опит разбирам трудностите на българската сцена и бих искал да съм повече от полза, отколкото да спъвам процеса. Обикновено работя с възнаграждение в много разумни граници, които се определят съобразно конкретния ангажимент. Винаги съм насреща за предложения и коментари.

Разбира се, компетентен съм по всички аспекти на счетоводство, данъци, осигуровки, заплати и мога да предложа цялостно счетоводно обслужвана на бизнеса, където е необходимо.

Повече за моята практика можете да научите на адрес : www.beardman.bg

С пожелания за успех в начинанията,
Ачо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.