Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Babyface Bob

Счетоводство на развлекателния бизнес

Recommended Posts

Здравейте приятели,

отскоро имам частна счетоводна практика. Тъй като винаги съм бил близо до музикантите и особено до организационни идеи в областта на музиката, реших да разработя специфичен счетоводен продукт - счетоводство на развлекателния бизнес. Тази услуга включва :

- консултации в областта на ЗАПСП;
- документално обезпечение на конкретен ангажимент - подготовка на договор за поемане на артистично изпълнение, издаване на фактура към наемащата страна, посредничество във финансовите, счетоводните и данъчно - осигурителните аспекти на изпълнителите;

- подготовка на документи за получени доходи на физическо лице - артист и съставяне на годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ;
- други услуги и консултации във връзка с физически лица - артисти и техни ангажименти.

По - конкретно тази услуга би се изразявала в следното - ако имате предложение, например, да свирите на фирмено мероприятие в качеството ви на индивидуален артист или музикална група от няколко физически лица, но ви искат разходооправдателен документ ( фактура напр.), можете да се свържете с мен и аз да направя всичко останало, като за вас остава да се съсредоточите върху подготовката на ангажимента. В края на годината мога да изготвя по ваше желание годишната/годишните ви данъчна/и декларация/и. Ако имате казус, можете да го споделите и да го обсъдим.

Във връзка с таксата за моите услуги - от личен опит разбирам трудностите на българската сцена и бих искал да съм повече от полза, отколкото да спъвам процеса. Обикновено работя с възнаграждение в много разумни граници, които се определят съобразно конкретния ангажимент. Винаги съм насреща за предложения и коментари.

Разбира се, компетентен съм по всички аспекти на счетоводство, данъци, осигуровки, заплати и мога да предложа цялостно счетоводно обслужвана на бизнеса, където е необходимо.

Повече за моята практика можете да научите на адрес : www.beardman.bg

С пожелания за успех в начинанията,
Ачо

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

:godbless:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.