Jump to content
Българският форум за музиканти

Хубаво дигитално пиано за начинаещ ?


Jacob

Recommended Posts

Наскоро започнах да се уча да свиря на пияно, ходя и на уроци, но разполагам само с миди клавиатура с ограничен брой скапани клавиши (61). Сега съм решен да си взема дигитално пияно с 88 клавиша. Засега съм се спрял на 3 модела, които "тествах" в магазина и харесах.

 

Roland FP-30

 

Yamaha YDP 142

 

Korg SP 280

 

Ако имате някакви впечетления от моделите, споделете ги ! Аз лично се двоумя между Yamaha и Roland.  Искам да свиря класическа музика, джаз и блус. Трябват ми добри клавиши, с реалистично усещане и хубав респонс. Нямам нужда от синтезатори, специални ефекти и прочие. Ако имат други предложения, давайте. Бюджета е до 1500 евро, но мога бих предпочел да спестя някой лев, защото съм начинаещ и да си взема нещо добро след няколко години. За съжаление нямам 15 000 евра за хубавите модели. 

 

Благодаря предварително и лек ден !

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки от моделите е добър. Roland FP-30 е едно от най-добрите ентри-левъл пиана. А аз лично съм фен на Kawai и бих ти препоръчал да пробваш и тази марка. Предвид бюджета ти, бих препоръчал Kawai ES8 (2500лв): http://kawaibg.com/product/293/es-8-new.html - сериозен инструмент, който ще ти свърши отлична работа, без почти никакви компромиси. Аз свиря на предишния модел ES7, предимно класическа музика и джаз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Привет,

бих ти препоръчал да пробваш и Orla пианата, цената им е повече от добра, тествал съм ги и са доста добри за свирене в къщи, можеш да ги тестваш в София, така че ако не си взел все още мини и им хвърли едни пръсти ;)

http://gemamusic.net/category/186/digitalni-piana.html

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.