Jump to content
Българският форум за музиканти

Bugera


DaftFunk

Recommended Posts

Jet City съществуват ли още? Приятно съм изненадан, мислех, че няма да доживеят много, предвид идеята и какви хора седят зад проекта. Преди няколко години цените им бяха по-високи от Bugera, ако помня правилно.

 

Аз от 2 години имам транзисторно Laney и като динамика и автентичност не може да се сравни с повечето софт.симулации, но това е друга тема, да не навлизаме в нея.

Мисълта ми е, че усилвателя ми е 30 вата, но не мога да си позволя да го усилвам много, щото съседите се оплакват. Обаче дори и транзистора си трябва малко да го усилиш, за да се отпуши, иначе глъхне...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което бях чел, а и при ревюта на Андертънс, бяха казали, че седят инвеститори, които са помагали на големите компании при производството на усилватели в близкия Изток. (Намиране на заводи, контрактори, подизпълнител, логистика... всичко).

В един момент са решили да се пробват сами, със своя марка.

 

И да, Солдано мисля, че също има някакво участие и беше проектирал някой и друг модел. (Може до голяма степен да е маркетинг това).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

About-a  на сайта им радва :)

Забелязал съм, че хора които нямат време да се занимават с маркетинг(и сайтовете си) правят прилични усилватели. 

 

"Welcome To Jet City.​ Jet City Amplification was launched in the Fall of 2009 with a goal of delivering great guitar amplifiers at affordable prices. Our amps follow our “100% tube tone – 0%bullsh*t” mantra: simple, focused, and great-sounding products for guitarist."

 

Смело :>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна един офтопик:

 

Вчера вечерта писах мейл на Laney за това какъв говорител биха ми препоръчали за моето комбо, понеже ми идва малко мътен тона, а еквилайзера почти винаги е с високи на 8-9, при бас и среди 5-6. Гони се по-bright звучене, блусарска бленда, с почти никакъв драйв.

Изненадващо днес сутринта са ми върнали отговор, макар и шаблонен, че говорителя е проектиран за този усилвател, за по-обща употреба (разбирайте от - до, все е пак е практис) и че трябва да пробвам, за да намеря подходящ звук.

Попринцип се пише, че в тези серии ползват Celestion, но до колкото е така, не знам. На сайта пише само, че е custom.

 

Явно ще трябва да пробвам с различни говорители, наистина и да се възползвам от правото си да връщам стоката... Което е малко тъпанарско, спрямо търговците.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jet City JCA50H - 339 Euro но трябва и кабинет 1х12 да си купиш който ще е поне още 150-200 евра / в бюджетните случаи /,  ;-)

Просто Jet нямат комбо. Само глави. И цената стана .... 600 евро. Инак не споря, че ампа им може и да е по-добър.

А V22-ката комбо е 359 Еuro. /  получаваш спийкър + амп /

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Томан май месец ще има предстоящо зареждане на комбо JCA нещо си, с много 2 в модела. Поне до преди няколко години имаха доста комбота.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^

Комбо алтернатива на V22

http://www.jetcityamplification.com/#!2212c/c14nu

 

Получаваш спийкър - силно казано :)

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Slide , недей да хвърляш пари на вятъра.

Смяна на говорител се прави, ако ти е заминал старият, имаш готин ( разбирай лампов амп) и търсиш определено звучене.

Да кажем, че транзисторното ти лейни звучи прилично, предолагам че говорителя, който са му сложили е подходящ за този клас амп.

Ако имаш говорител под ръка, може да експериментираш.

 

Предполагам е 30 вата с 10 инчов говорител.

Препоръки.

Вдигни амп от пода.( така ще премахнеш интеркцията с пода и ще чуваш реално звука от ампа)

Пусни си от стреото, песен която знаеш и почни да джемваш.

Настрой си честотите, като се опитваш да доближиш тези от на записа.

Ще установиш, че нивото ти на усилване е доста по-ниско от това, което те кефи, когато си свириш само с усилвателя.

Да, но ти реално слушаш музика на по-ниско ниво(когато слушаш от стереото). В такъв момент, аз самият осъзнавам, как обичам да се усилвам повече от необходимото.

Дано съм ти бил полезен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм го дигнал на четирикрака табуретка и съм си наместил блендата, която търся.

Все пак нещата са доста относителни, защото както казах не свиря много силно, а макар и транзистор, има нужда малко от малко да се усили, за да звукне. Реално сега съм някъде около 3.5. Хубаво е, че има мастър на драйв канала.

 

Другото относително е, че имам само една китара в момента (Squier) със сингли, звучи по-мътничко, спрямо по-новите серии (моята е 10 годишна), които ми звучат по-напомпано. Според мен е по-скоро заради адаптрите.

Та друга китара би звучала съвсем различно, очаквано.

Другото което е, свиря с 11ки, което също оказва някакви влияние върху тона.

А лампа въобще не ми е приоритет. За кратко свирих с един Champion 600 и имаше нужда да се усили, а макар и 5W, дигаше достатъчно джангър.

 

Попринцип не са безбожно скъпи говорители, но нещо се замислям за Fender Strat, понеже във Форте мюзик има добри офери за мексиканци за под 1000лв.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоро, не съм написал, че за 6 години не съм сменял лампи, а че за 6 години нямам никакви проблеми, да чукна на дърво, с тия усилватели. На всички е ясно, че има и по-качествени като изработка и звук, но отговора ми беше към Heartman, който твърди, че като си купиш Бугера веднага се почват смени на разни неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ами хубаво, обаче имам преки наблюдения как започваш да сменяш лампи и не само не защото ти е кеф,а защото се налага.Чух как пищи на драйв канала след по-малко от месец и освен лампи се сменяха и някакви кондензатори.Не беше мой ампа ,а на колега така че не знам подробностите,но сме свирили заедно и видях за какво става дума.

 

Slide или смени адаптерите с Фендерски или направо смени китарата с Фендер.Скуаерските адаптери са ужасни.Имам два скуаера и на двата смених всичко (освен дървото) с фендерско и е друг звука.Бриджа също е от значение с големия блок.

Мексиканските фендери са също с гадни адаптери които пак трябва да се сменят.

Пробвай с някое камионче да докараш звука който ти липсва.Трудно е да откриеш точния говорител.Трябва да гио имаш под ръка за да пробваш.Може пък и ампа да не е хич за блус и да трябва да го смениш самия него.

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На кое викаш драйв канал,на лийд ли.Когато предусилвателна лампа сдаде багажа е нормално да изпищи.Хубавото е,че се сменя за 10 минути и пак бой.Се ми е на акъла,че на останалите лампите не дават фира.Може пък и да са вечни и такива дивотии съм чувал.Бях чувал тука,че някой като свири на стадион с бугера и т.н.Миналата година в Каварна имаше показно дет се вика първия ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.