Jump to content
Българският форум за музиканти

Harley Benton B-550 vs Cort GB35A


kaiser

Recommended Posts

Добър ден, колеги! Интересува ме дали някой има пряко впечатление от следните басове и най-вече от harley benton-a, защото него го няма на местна почва в магазините. Обмислям покупка на един от двата в обозримо бъдеще, така че ще се радвам на вашите съвети и мнения.

Ето и линкове: на http://www.thomann.de/gb/harley_benton_b_550_white_progressive_series.htm и http://www.thomann.de/gb/cort_gb35a_3ts.htm

P.S. Учудих се на разликата в цената на Cort-a в томан и на бг пазара.

P.S. Имам основен 4-струнен бас, който не смятам да заменям с някой от горепосочените, просто си търся някой нискобюджетен 5-струнен за разни музикални забежки.

Редактирано от kaiser
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам почти същия CORT и смело твърдя ,че слага 80% от басовете на много мои познати директно в кофата  с диапазона който предлага. И е с активна електроника.  Цената в БГ мисля че беше под 500лв.  не знам тия 377 евро от къде ги изкараха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този ценови диапазон, че и в няколко от следващите, не е препоръчително да се купува без да се пробва. За басовете на Томан са се чували хубави неща, но така да го поръчаш си е рисковано. От друга страна, за 300 кинта каквото и да дойде (без очевадни дефекти) ще е търпимо. Предполагам не очакваш чудеса.

 

На твое място, аз бих се оглеждал в базара за нещо на старо, което хем може да се пробва, хем ще е доста по-добро за парите си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв риск може да има,след като предлагат в рамките на 14 дена да си го вземат обратно за тяхна сметка,ако не си доволен или си направил грешна покупка?Купваш,идва,свириш и решаваш става ли за теб не става ли,аз лично не виждам никакъв риск.Много пъти съм си взимал неща от тях и съм ги връщал и не е имало проблем,единственното условие е, да пазиш инструмента от повреди и т.н.,и ако има оригинална опаковка да си е с нея.Единствения възможен риск е,ако нищо не разбираш от басове и т.н. да се набуташ,но за 14 дена все ще намериш човек,който да ти каже става ли не става ли.

Kaiser,по принцип едва ли някой ще е тествал двата модела "рамо до рамо" за да ти каже кой е по-по-най,но дори и това да стане, пак нещата ще опрат до твоя вкус за звук,усещане на баса и т.н.,така че,аз лично не виждам смисъл да питаш,а по-скоро да пробваш.Това което за мен звучи,за теб може да е мега зле,така че докато не ти "падне" в ръцете,няма как да разбереш.Ако е само заради пробата,как е на 5 стунен бас,си вземи от някой колега и пробвай - няма да дадеш пари,ако пък е заради 5тата струна,спокойно межеш с подходящ сет-ъп и ( не задължително в този случай с пробата ) струни,да даунтюнеш 4та за да пробваш как е.

От двата линка които си дал,аз лично,чух едни посредствено звучащи 5ти струни на и двата баса в сравнение с останалите от комплекта,имам предивид като звучене от пикъпите.Разбира се,моето менение е твърде субективно,тъй като може да е скапани струни и т.н.,пък и аз чувам по един начин,друг по друг,така че не го взимай на 100%,но от опит ти пиша,че голям процент от евтините басове,СПОРЕД МЕН, звучат супер изкуствено,дори и в пасивен режим ,ествественно слагат електроника за да "пооправят" нещата и там ,според мен ,трагедията става още по-голяма.Разбира се,някои търсят точно това,всеки си има вкус.

С две думи,не те ангажирам с моето мнение,аз себе си съм решил как стоят нещата от един ценови диапазон надолу,особенно за басове,така че бих ти препоръчал една стара музиканстка максима в този случай - Try before buy. 

Редактирано от evernas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харли бентон не трябва да се пипа, ако имаш намерение да свириш пред хора. За домашна употреба, за самообучение става. Имам една такава крива тояга, буквално е крива и фалшива, не може да се сетъпне. Тъй, че- далече. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купваш,идва,свириш и решаваш става ли за теб не става...

И така окло 5 пъти, защото от тези инструменти не повече от 20 % стават за нещо. Междувременно губиш време и нерви, благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

 

Купваш,идва,свириш и решаваш става ли за теб не става...

И така окло 5 пъти, защото от тези инструменти не повече от 20 % стават за нещо. Междувременно губиш време и нерви, благодаря!

 

Това ми оправи вечерта,честно. :greenball: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.