Jump to content
Българският форум за музиканти

Drumpad


Recommended Posts

така де щото не съм тупанджия ама все пак там няма отзиви та може би Вие ще откликнете. а и освен това да Ви попитам уважаеми : бихте ли били склонни да записвате на такова в някоя студио-репетиционна или нещо от рода или предпочитате да удряте по кожите на някои съмнителни барабанки дето са по по-евтините репетиционни и студиа :)

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1792

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за свирене не стаа...,глеах го,ни ми ареса!

За домашни записчета може и да ти свърши работа,но за нещо по-сериозно едва ли.Проблема не е в звуците,просто е адски неудобно за реално свирене.Мислил съм го този вариант,пробвал съм и модели на "Ямаха",при това с действащи педали,за фус и каса,ама дръжки.Моето мнение е,че истинска работа могат да ти свършат,евтини падове и читав дръм модул.Като цена предполагам,че ще дойде едно и също,защото хубавите модели на тези играчки,също не са евтини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм на Yamaha DTExpress II и мога само да кажа, че това е една много весела играчка, с ударение на последната дума. Не става за нищо сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брех. И откога падовете на Yamaha и електрониката на Ddrum станаха едно и също, че аз нещо съм пропуснал явно? :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

начи по-добре най-евтиния дръм модул през GM към компа с тригери и тва е така ли излиза еми ако е така около мене се върти един Д4 за 200 кинта без тригери да го взимам ли тогаз и да Ви питам после тригери и подложки откъде да намеря и на какво да ги сложа. щото ако ги сложа примерно на една маса и свикна така после ако седна на барабани не мога да се опраа :think: дайте съвет кво да праа щото ми писна с тия мидита и мишки и семпли и най-вече със свирене на миди клавиатура. побърквам се вече, а да взема да записвам в някое студио някой барабанист ше ми излезе солено :think: . начи примерно взимам модула и после ше ми трябват стойки и падове, а тригери съм чувал че се правят от тия картичките там или нещо такова, а после някой обущар да ми даде каучук за падове, после трябват стойки и някакво место да ги разположа ммммммммм....... кво мислите май ше стане мазило а :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш ли да свириш на барабани? Предполагам, че не. Е, тогава изобщо няма смисъл от всичките тези пространни планове, които ти се въртят из главата. Защото с каквито и падове да си, като минаваш през general midi (тука вече D4 или D5 или квото и да е няма значение, щото не използваш семплите им, а само чистия сигнал), в компютъра влиза все едно и също и съответно семплите си ги нагласяш там с каквито банки си искаш. А ако не си го изсвирил както трябва, само един quantisize няма да те оправи, а ще трябва пак с мишката да ги пренареждаш и т.н., така че не спестяваш никакво време, а напротив. Щото поне според мен е много по-досадно да подреждаш нещо криво, отколкото да си го напишеш начисто сам. Ти си знаеш де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш желание, време, възможност, упоритост и хъс научи се да свириш на барабани пона малко. Щото за тоя процес който си описал да сложиш това и онова накрая наистина ще се чудиш за какво си си загубил времето. Ytsejam е прав. Успех все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.