Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте колеги!

От скоро имам

бас комбо Peavy TNT 115 black widow,още не съм го пробвал на сцена.

Интересуват ме мнения на хора,които са го използвали на сцена.

Благодаря предварително,поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво! А сега ако наистина очакваш съвет дай малко повече подробности. Изискванията към усилвател, който ще се използва за тежък метъл с ниско настроен 5 струнен бас в група с трима китаристи са доста различни в сравнение със ситуация, в която свириш в джаз с пиано и сакс. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стилът е хард рок,просто ме интересува мнението на човек,който е ползвал такова кубе на сцена.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1189324391097710&set=pb.100000604827638.-2207520000.1455969982.&type=3&theater

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак те питам. за какво ще го използваш? Backline/monitor reinforcement  или ще се опитвате да правите микс от усилвателите, който да чува публиката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,свиря от време-навреме с TKO,което е с почти същия усилвател като TNT то,но с различен говорител(TNT са база за по-късно разработените TKO и Tour) .Не казвам по-добър или по-лош (говоря за говорителя),въпрос на вкус е.Като цяло не виждам и кой знае каква разлика между TKO,TNT и Тour сериите,въртят се около един и същи тон,което е нормално за всички марки и различните им серии усилватели.Не съм чул Пиви да звучи откъм "хай-фай" страната,така че се приготви за по "дарк" тон,най -вероятно вече си го усетил - т.е. колкото и да въртиш копчетата няма да изкараш звука на GK или MarkBass.Предполагам,че те интерсува дали ще чуваш нормално,да нямай притеснения ,свирил съм с ТKO-то в голям клуб с двама китаристи (единия с 4х12 BlackStar,другия с 2х12 Marshall) и доста здраво блъскащ барабанист с две каси и всичко беше ок,чуваше се добре и като сила и като звук.Имай предвид,че помещението в което свириш има огромно значение,за отношението сила-качество на звука.Пиви имат относилтелно ниско THD,така че не очаквай да изкараш някакъв вид задоволителен дисторшън,което пък го прави удобна платформа за педали (фъз,дистер и т.н.),общо взето за парите си са ок.Единственното "слабо" място на Пиви винаги е било тежината  :D ,затова няма да е лошо да си монтираш колелца,не че ще те спаси от не-носенето,но все пак помага.Най-положителното и същевременно не толкова за мен в бас-усилвателите на Пиви е,че "оцветяват" тона доста по-малко от други марки ( няма да ги споменвам,защото не ми се ще да бъда разбран грешно),но в същото време се въртят около един и същи "вкопан" характерен глас,които според настоящата ти китара може да звучи добре или зле,въпрос на вкус,затова има и толкова марки и модели -ако не си доволен от Пиви си взимаш нещо друго.Обикновенно,който се интерсува от Пиви,се интерсува по-скоро от "сурова" мощ,надежност и относително чист тон,отговарящ на съотношението цена-качество.Ако търсиш модерен тон,не мисля че ще го намериш в Пиви,поне не в тези модели.Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти приятелю,за изчерпателния отговор...мисля,че точно това търся...чист и мощен тон на бас китара,а ако искам нещо по-модерно,мога да ползвам и процесор(zoom B3),относно тежината,кубето си има колелца на лагери-така го купих.

Още веднъж...голямо благодаря,сега вече знам,че в това ТNT,е  тонът,който винаги съм търсел...Да си жив и здрав,приятелю!

Поздрави и наздраве!

Крис

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.