Jump to content
Българският форум за музиканти

M-audio - Твърде слаб сигнал от изходите


newwave

Recommended Posts

Да и аз сега видях ,че работи със 9 волта променливо напрежение.То си го пише във упътването ,но кой да забележи.Както и да е.Важното е ,че картата сега си работи.Искам да добавя ,че при повечето карти със ЮСБ порт за връзка може да се осигури захранване за аудио интерфейса по ЮСБ кабела от компютъра(лаптопа). Понякога подобен тип захранване вкарва шумове(особено при лаптопи).При твоя няма такава възможност ,тъй като захранването е само и единствено автономно(от адаптер 9VAC).

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях чел упътването, ама техническия ми мозък явно е отхвърлил това странно решение - променливотоков адаптер : ) Аз преди малко купих адаптер понеже ме мързя да направя, дадох грешни 10 кинта - сигналът който излиза през всичките 4 операционни усилвателя (общо 16 в цялата карта, за 4 входа и 4 изхода) е придружен с шум по-висок от този на лаптопа ми (който между другото няма никакъв шум, звучи меда добре като за вградена карта), тия операционки в картата уж ги водят нискошумни ама след като вчера я слушах директно  от преобразователите (изпълнени с ak4528vf) и звукът направо ме беше поразил, днес като си пуснах картата така както е дадена да се слуша от фирмата производител, и този шум направо ме отврати. Усилвателят ми е саморъчен, супер хай фай, само с един мосфет транзистор и двойна стабилизация на напрежението и без никакви отрицателни обратни връзки, няма абсолютно никакъв шум а изкривяванията  са почти никакви. Тоя усилвател не прощава! Ако има някакъв дефект звука веднага си личи. И тая карта определено има : ( Направо от преобразователя, звукът е отличен, съвършен. Супер динамика, която не се ограничава отдолу от доловим за мен шум, а отгоре има още място да нараства сигнала след 0 децибела : )) А от предусилвателите един такъв лишен от живот и с шум който изчезва веднага след като изтръгна захранването от картата : ))

 

Не знам какви са вашите карти и какъв шум имат, ама подозирам че едва ли се срещат абсолютно безшумни операционни усилватели. 

 

Както и да е, аз ще си преработя картата, ще захраня цифровата част директно от плюса на usb порта, и свържа директно изходите към изходите на преобразователите. Засега не ми се получава, като свържа с кабелче изхода на стабилизатора на 5 волта с плюса на usb буксата, ми светка лампичката (демек картата работи само от порта, без адаптер) ама уиндоуса ми изкарва съобщение че не може да разпознае какво съм включил към него. Трябва да разгледам платката много внимателно и да видя как правилно да направя тоя номер. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То стана,   само преобразователите, чипа за МИДИ събитията, чипа за разпознаване на картата, и контролера за usb връзката харчат точно 150 милиампера някъде... (не се захранват операционните усилватели и стабилизаторите които ги хранят) Стана идеално, само дето не се налага, защото разбрах че съм направил грешка - когато съм направил кабелите съм забравил да свържа средния пин на жаковете към масата, и така един от операционните усилватели на каналите оставаше без товар и за това шумеше изхода. Сега си оправих кабелите и е абсолютно безшумно и аз не мога да направя разлика между звука направо от изхода на преобразователя, и този който си излиза след операционните усилватели. Оставам си я както е картата. Харесва ми че е доста точна - сигнал малко да излезе извън 0 децибела в рипъра, и звука клипира : )      Мога да я оставя и захранена само от порта, но не ми се занимава сега пък и се набутах за адаптер : ))  Аз си я затварям и се захващам да творя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря : ) (А за адаптера - това решение е толкова извратено дето са го приложили от м аудио, че един техник за да се сети каква е работата трябва да се е сетил случайно :) Както и да е, картата работи отлично и никак не съжалявам че я взех. Аз продължавам да си творя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е чак пък извратено какво лошо има. Просто изправянето, стабилизирането и филтрирането е във самото устройство. От една страна по-добре за да не включват устройството им със знайни и незнайни китайски захранващи адаптери. Имал съм най-различна техника и не малко от тях е била със AC адаптери, китарни процесори, микрофонни предусилватели, включително и звукова карта която струва 10 пъти над твоята. Няма нищо станно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.