Jump to content
Българският форум за музиканти

Черен списък на клубовете: AMG в София


Recommended Posts

Здравейте колеги музиканти,

 

"Клубът с трите букви на Графа не плаща" - така планирах да бъде заглавието, но темата трябва да е конкретна.

 

* * *

 

Пиша този пост до всички музиканти, свирещи в групи, като целта ми е да предупредя: НЕ свирете в AMG клуб на Граф Игнатиев в София - има голяма вероятност да не ви платят. И дори след това да ви заплашват - такъв е случаят с мен и моята група.

 

Цялото инфо тук:

 

В последните дни на октомври или първите на ноември получих обаждане за AMG - "Можете ли с групата да свирите в събота в клуба". Договорихме се за хонорар, дори се разбрахме за преференциална цена, защото разработват сцената, като предложиха регулярно участие всеки месец.

 

Направихме дизайн на рекламни материали, пуснахме инфо по медиите. Предложих им експресно пускане на рекламни ваучери - отказаха, защото рекламната им политика била на по-високо ниво.

 

Както се досещате последваха репетиции, дори имахме уговорка с клуба да преобладава рок репертоар за въпросната вечер. Изпратих технически райдър, оказа се че и една стойка нямат... Занесохме си всичко, дори и огромен мокет за сцената, че е хлъзгава като стъкло.

 

Саундчек - труден. Без да съм специалист, по всяка вероятност не е направено акустично изчисление на помещението, позициониране на сцената, професионално звукоизолиране и съобразено с това поставяне на озвучителната апаратура - най-вече колоните имам предвид. Може и да греша - аз останах с такова впечатление.

 

Мина саундчека, нагласихме звука - да е оптимално добър и за публиката, и за групата на сцената.

 

Участието мина на максимални обороти от наша страна - 3 серии по час, настроение, хитове всичко. Ето и коментарът на клуба по време на вечерта: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=954829407923382&set=a.839471746125816.1073741827.100001889966104&type=3&theater (на снимката се виждат много танцуващи хора, над снимката пише: Ииииии лооооввв)

 

Имаше хора, но не мога да кажа че посещаемостта беше голяма. Участието беше подадено "Можете ли да свирите тази събота в клуба".

 

Изсвирихме 3-те серии.

 

Тръгна си публиката и управителят каза - нямаме пари да ви платим (днес) - ще се разплатим следващ ден. Питам защо, как - било платено с парите на барманите, разни доставки и т.н.

 

И така започна всичко.

 

Вечерта след свиренето, тъй като аз твърдо казах че трябва да дам на всички от групата пари за транспорт - ни бяха изплатени 100 лева.

 

След 4-5 дни управителят звънна да се разплатим - аз Ок, но той каза че не е в клуба, хайде утре, на следващия ден ми вдигна късно, след това влезе в болница и ние заминахме да свирим в Русе.

 

Като се върнахме от Русе започнах да звъня на управителя, на мениджърката, по чиято покана свирихме... След няколко седмици бях "прехвърлена" към телефона на шефката на клуба. Всички казват - ще ти се плати. Управителят и мениджърката напуснали и трябвало клуба да ни плати. Клубът твърди че парите ги дали на управителя, но щели да ни се издължат - да изчакаме да минат коледните партита.

 

Отворих общ чат - с управителя, мениджърката и клуба. Мениджърката писа да ни се плати веднага и че е крайно разочарована от ситуацията, управителят писа че клуба трябва да плати (след това напусна разговора), клубът въобще не се включи в чата. Поисках среща на всички в клуба - нямаше желаещи да се случи такава среща.

 

Ходих през декември до клуба - същата информация - да изчакам да им минат партитата.

 

Минаха коледните партита и през януари една вечер отидохме с групата в клуба -

 

Клубът празен в 21 часа, в 22 часа пак си беше празен. Имаха обявено събитие - влизаме и пет човека се надпреварват кой по-напред да ни каже "Добър вечер". Виждам шефката и й казвам че искам да поговорим. Сядаме на най-крайната маса. Идва сервитьорът, поръчваме си по нещо, носи ни напитките и държи да си платим веднага - плащаме си ги. След около 30-40 мин. идва шефката. Цялото заведение продължава да е все така празно. Сяда на масата и започва да крещи по най-неочакван начин - какви сме ние, целият й бизнес сме били развалили, как сме могли и прочие неща - думата не може да се вземе от крясъци, бих казала истерични (по моя преценка). На въпроса какво има предвид - казва че по целия интернет сме били писали че не ни е платено. Казваме - не е вярно, и да видим къде сме писали - да отидем на компютъра да покаже - не знаела къде - така й казали. Ние пак казваме че не е вярно. Всичко приличаше на блъф - евентуално като се разкрещи и да си тръгнем, но й се каза че това не е Ок разговор. 

 

Шефката на клуба стана, отиде до бара и се върна с един телефон в ръка. Мъжът й искал да говори с мен, казах й че нямам какво да говоря с него, не го познавам, но тя настояваше - трябвало. Взех телефона, представих се, а от там се започнаха:

 

псувни и заплахи - как щели да ме влачат за косата по всичките стълби, заплахи за саморазправа, изрази като п___и и всякакви подобни как да се махаме отттам, за да не притесняваме жена му. Една стотинка нямало да ни се плати. Тук всичко това го пиша с 2 реда, но беше брутално - ужасно много заплахи. На въпросът с кого разговарям ми се отговаря с обръщение "Ма". И след като не можа да ме надговори с нещо смислено и няколко пъти не отговори кой е че държа да се представи. Затвори.

 

Погледнах я шефката, попитах я колко струва този телефон, важен ли й е... Върнах телефона. Допих си пиенето взех чашата и я хвърлих на пода в страни. Извадих 10 лева и й ги хвърлих на нея (в ръцете, в краката, не знам къде). Казах й че й плащам чашата. Че така работя аз - като ползвам нещо си го плащам. И че имам ниво, за разлика от нейния стил на работа и отправените заплахи за саморазправа върху мен.

 

Явно това с чашата беше неочаквано. И аз не съм го планирала - дойде ми отвътре да го направя. Да ползвам чашата (публично) и да я заплатя. Чашата не се счупи, настилката е мокет, въпросът беше чисто принципен и "свърши работа".

 

Бяхме тръгнали да си ходим, ситуацията беше ъпсурдна, нямаше делови разговор - имаше истерични крясъци от страна на шефката на клуба/ Противоречиви изказвания - как управителят трябвало да ни плати, но тя щяла да ни плати, как не вървяло, и на други хора се дължали пари - за тоалетната хартия, на доставчика на ред бул, на момиче, което им печатало менютата...

 

След като бяхме станали да си ходим, последва - чакай малко, седни сега тук, ще ти изплатя хонорара, утре ще ти го изплатя. Но ще ти изплатя по-малко, защото... не съм уведомена че ви е толкова...

 

На следващия ден последваха пак заплахи - кой е мъжът й, мафията и т.н. Бяха ни изплатени и забележете 40 лева!!! 

Последва ъпсурдното предложение да ни се изплаща хонорара на по 20 лева на части.

Последваха и още крясъци по телефона и така приключва кореспонденцията ми с AMG клуб на Граф Игнатиев в София.

 

ТРИ месеца след като сме свирили там вече смятам да не си преписвам всяка седмица в тефтера че имам неприключена работа с тях.

Реших да пиша тук и да затворя страницата. Реално тези принципно изработени от нас пари с всичките нерви след участието... те вече започват да губят "давност".

 

За мен виновен за неизплатения ни хонорар е клуба!!!

Вина за неизплатеният ни хонорар носят и управителя, и мениджърката - защото ни поканиха, а не приключиха ивента като работа докрай.

 

Държа да споделя че 2 дни преди датата ни за свирене в AMG клуб, ми писа човек непознат за мен - в facebook, профилът му не е с име, а с псевдоним. Пазя кореспонденцията с него. Предупреди ме че няма да можем да си вземем парите от AMG и да ги искаме предварително. Те са имали проблем с неговата група.

 

Мениджърката, която ни покани не беше непозната за мен - работили сме преди с нея и й се доверих. След предупреждението се чухме пак с нея - за сериите, за репертоара, за ивента, за парите, каза че всичко ще бъде точно.

 

Тя имаше работа същата вечер и си тръгна по време на втората ни серия.

На другия ден получих съобщение - всичко точно ли мина, изплатен ли ви е хонорара. Не мога да кажа че не се е интересувала от крайната развръзка на случая.

 

Управителят вдигаше веднъж на 3 позвънявания. Каза че и на него клуба му дължи много пари.

 

Клубът реагира изключително неадекватно. С всички отправени заплахи, крясъци, предложение за изплащане на хонорара по 20 лева, но когато те решат и се обадят, псувни... Буквално пред мен плюха и на думата "бизнес" и на думата "мениджмънт".

 

Уважаеми колеги музиканти,

 

От години не съм била активна във Форума, но за мен е важно да опиша целия случай, за да го приключа.

Моят призив е - не се лъжете, не свирете в AMG клуб - клубът нито има публика, нито е рок като интериор, нито има бек лайн някакъв поне, нито имат уважение към музикантите и се стремят да са коректни към музикантите. Любезни са докато им вършиш работата - свириш, после любезно казват че няма пари и като не разбираш любезно, а искаш всичко да е точно - получаваш най-бруталните заплахи за телесна саморазправа.

 

* * *

 

Това е всичко по случая към 12-ти февруари 2016 г.

В случай че клубът желае да отговори или някой друг да вземе отношение - форумът е своеобразна трибуна и може да се направи разискване по случая.

В случай че някой ден ни бъде все пак платено - поемам ангажимент да намеря този пост и да напиша под него че ни е платено.

 

Заставам с името си зад всичко написано по-горе.

 

 

С уважение към всички музиканти и труда който полагат и с уважение към всички клубове, които се разграничават от подобни на горния случай,

 

Тина Коилова

Мениджър на D.VINE

12.02.2016 г.

София

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна темичка. Добре е наистина да има такава и ако има и други колеги, които имат подобни премеждия с клубове нека пишат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е бившото Deja Vu, където перяха стабилно пари. :D Във всички други чалготеки в центъра пиенето струва майка си и баща си, само там водката струваше 30-ина лв., затова всичките ми приятели си правеха там рождените дни. Въпреки това, както и сега - никога нямаше хора, общо взето отиваш там и си си на частно парти, защото освен твоята компания да има още 2-3 души максимум.

Забавното е, че въобще не са сменяли интериора, така че вътре си е Жега в центъра на София, пък ако ще и Cannibal Corpse да свирят.

Нашият басист го бяха преебали с другата му група, но не с пари, а им се бяха обадили 1 ден преди участие, че такова няма да има, че клуба затварял ли, отивали на почивка ли, не помня вече.

Инак няма никаква причина клуб на Гарибалди да има проблеми с посещаемостта.

И поздравления за темата, добре е да се информираме за такива работи. Аз принципно много исках да свиря там преди година, точно защото не бяха сменили интериора и ми се струваше забавно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.