Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за тарамбуки/рототоми


Recommended Posts

Здравейте отново. 

Моля за няколко съвета и мнения, всичко каквото се сетите по темата ще ми е полезно. Става въпрос за следното нещо - не съм музикант и сигурно никога няма да бъда, но обожавам събиранията по домашно където посвирваме разни песнички. Искам да купя или тарамбука или рототоми, за да се забавляваме като се съберем, музикалният инструмент ще се ползва само и единствено в домашна обстановка или по плажовете лятото, но никога на сцена /т.е. не се целя в професионален муз. инструмент/. В същото време да вади някакъв приличен звук, до 200-250лв няма проблем да ги отделя. Моля за вашето мнение кое е по-подходящо за идеята ми - рототоми или тарамбука? Ще се свири музика за маса. Какви са предимствата на едното и на другото? На рототмите само размерът малко ме притеснява че караокета и т.н. и няма да има място за нас в стаята пък май за плажа грам не стават, някакси са повече за оркестър, но искам да чуя и вашето мнение, все пак имате повече опит от мен. 

 

И сега големият въпрос - каква тарамбука? Виждам размери всякакви и модели турска и египетска най общо казано с външни болтове и с гладка глава. Един и същи модел се предлага примерно с размер на главата 21,5 и 22см. Височина 42/44/46 и т.н.... Единствено ме притеснява да не си купя тарамбука за 150-200лв и после да се чудя от къде да намеря кожа. Вашето мнение какво е, коя вади най-добър звук за случая и какъв размер да взема за да нямам ядове после.

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи компанията каква музика слуша и свири. Ако свирките по ориенталска музика, радка пиратка, едно ферари...тарамбука пасва най добре, иначе ако свирите евъргрийни, мисля си, че кахон би пасвало най добре, макар че би пробвал и с тарамбука, важното е да се забалявате. Относно звукът, колкото е по скъпа, толкова по хубав звук вади, говорим за цени над 200лв., тия по 50/60лв са за такъв човек като теб, който не е музикант. Според мен не си харчи парите за скъпи тарамбуки, нито ще запиваш, нито ще изнасяш концерт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета, ще си взема нещо евтино, може и втора ръка. Ако може и съвет за кожите - с кой размер няма да имам проблеми? Четох че минимум диаметъра трябва да е 20см, а най добре 22, за да вади приличен звук. Също и броя на болтовете имал значение, но там много не разбрах - мисля че ако е с 8 е по-басов... Никъде няма къде да чуя тарамбука освен по интернет и трябва да поръчвам на фантазия затова толкова питам. Май ще взема една напосоки да видя за какво иде реч и после ще мисля ако реша да я сменям. Тези с болтовете дето стърчат удобни ли са? Вие какъв размер и модел бихте препоръчали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най добре си вземи тарамбука професионална осмица аз имам такава и съм много доволен вади страхотен звук и е евтина 100 лева е от илиянци може и от malloforient.com професионална осмица ама е 210 лева не си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.