Jump to content
Българският форум за музиканти

Изработка на кардан на двоен педал за барабани.


Recommended Posts

  Вече май си му дойде време за смяна на мойто карданче, но съм решил да потърпи още малко бой  :virtuoz: . Та  в момента има голям луфт и изглежда е за ремонт. Тъй като не мисля да се занимавам да ходя по стругари, дали има някакъв вариант, че да си купя такава връзка? Идеи от какво може да стане, дори и да се преправя малко?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продават се в Томман.де. Можеш да си ги получиш през Динакорд. Има различни видове, много вероятно е да не се налага да преправяш. Иначе можеш да намериш и в добрия, стар ИБей. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, определено ще се стигне до преправяне на двойния педал :D видях цените и се уплаших. Взел съм колена от гедоре и с лека намеса може би на електрожен или телоподаващо ще се справя успешно :) целта ми не е да изглежда като нов, а да се усеща като такъв :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Състоянието му ако го снимам нищо няма да се разбере, трябва да направя клипче за да се види луфта. Бях го разглобил целия, направо не е за вярванеколко мисъл са вложили в направата на такъв ефтин педал - Millenium stage pd 669. Някога го взех за 120 лева, учудващо издържа геройски на яко блъскане и много концерти :) За сега "тунинга" на моя педал протича така: Сменени са всички лагери - 6 големи, 4 малки, на обща стойност приблизително 30-35 лева, връзката между двата педала- същинския кардан ще бъде преработен. Преработката се състои от 2 чупещи коленца от гедоре в краищата и един екстеншън (удължител) от гедоре, което излиза + около 20 лева. В коленцата от гедоре има минимален луфт, който е приемлив, така че не се притеснявам много от крайния резултат. След завършената работа ще кача снимки и коментарче дали се е получило сполучливо  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.