Jump to content
Българският форум за музиканти

Подходяща webcam за YouTube видеоклипове?


Recommended Posts

Здравейте!

 

Търся си подходяща web камера, на която ще записвам  видеоклипове. Търся нещо от порядъка 40 - 70 лв. с HD качество. Ще записвам само китара( рифове, кавъри). Какви изисквания трябва да имам към съответната камера?

 

Благодаря!

 

P. S Тази подходяща ли е тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,отдавна станаха чести видеата дори в 4к,тъй че ще си малко демоде тъй да се каже а и не знам дали уеб камера може да предаде правилно цветовете.Има много екшън камери от порядъка на 200 - 300 лв. които снимат 2 к сега се сещам за SJcam 100% има и други ментаци.а и ще може да ги ползваш за друго.На твое място бих наблегнал на сурвачката,и те така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на уебкамерите е видеоразговори и по-точно улавяне на видео и звук с непретенциозно качество, но голяма компресия, за да бъде бързо и лесно трансферирано по мрежата.

Среден клас телефон или евтин фотоапарат ще се справят стотици пъти по-добре от всяка уебкамера. Тъй като вероятно вече имаш нещо такова или лесно може да се намери 2-ра ръка, ти препоръчвам да потърсиш из обявите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема на уеб камерите е, че обикновено не могат да доставят обещания фреймрейт (FPS), а ако могат то пък компа или USBто  издъхват(некомпресираното видео е много обемно). Трябва ти камера с H.264 чип, но за съжаление те са по скъпи. Единствените, които се справят (Full HD на 30 FPS)  са Logitech c920, 930. Ако видео ти трябва само за записване на клипчета и качване в Youtube, наистина, вероятно е по добре да се насочиш към някакъв Смартфон

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.