Jump to content
Българският форум за музиканти

Хай-енд инструментални кабели


DaftFunk

Recommended Posts

Аз зададох темата чисто хипотетично. Не съм уточнявал условия .. такъв кабел за дома или за студио или въобще за какви нужди може да ти бъде. Просто запитах дали това е оправдана цена за това което кабелът предлага. Или е просто чесалка за егото и снобарията на някой по-заможни хора които просто искат най-скъпото.

Аз лично едва ли някога бих дал толкова пари за кабел. Ползвам Cordial, а настоящият ми китарен кабел е Fender Custom Shop с дебела плетка / тип кабел на ютия  ) и дава задоловителен звук за моите представи и изисквания, но прави много възли когато го ползвам на късо пространство и постоянно го развивам и му се ядосвам. А това дали имам шум ... шум си имам. Мисля, че е много скъпо да  направиш така, че да нямаш и "грам" шум... особено ако си на сингъл коили.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е колко толко да е скъпо,вземи си нойзлес адаптери,винаги има шум,а за кабелите аз съм си фен на един "телефонен" не помня каква марка е,ама не ми се заплита из краката да го газя..,

като се замислиме ,един от холандските милионери,на който не му пука колко му е скъп кабела свири с дистанционно- явно му е писнало да се спъва,за Ангъс Йънг оворя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^^^ Тони, под производител на кабели имах предвид, фабрика която тегли и изработва самата "жица", а не фирми, които режат готов кабел и му запояват накрайници.

 

В началото на темата, някой говореше за шум. Кабелите в общи линии, няма как да шумят значително (да създават значителни количества собствен шум). Най-много някои да подпомагат прихващане на повечко радио Свободна Европа. За да допринасят с шум, трябва нещо наистина да не е наред, да имат кофти оплетка, или да има нещо дефектно.

 

Ако един кабел е добре екраниран, има неголям паразитен капацитет и има добри механични качества, почти със сигурност от него ще стане добър инструментален кабел.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 "системата ти е толкова качествена, колкото най-некачествения компонент в нея" - Това, плюс фактът, че когато си дал много пари за усилвател, кабинет и китара, не е излишно да попълниш всички звена качествено. 

Пробвайте и решете за себе си, има къде :) 

Аз съм си заплюл китарния и кабинетния, за захранващия хората изрично си споменават на сайта, че не е предназначен за извън студио :>>

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.