Jump to content
Българският форум за музиканти

Logic Articulation Maps Editor (Mac app) :::: Released


Vacheto

Recommended Posts

Здравейте,

Преди няколко дни (на 24 Дек.) пуснахме на пазара най-новата ни разработка за Apple Logic X. Това е първият в света Logic Articulation Maps EDITOR. Той е отделна Mac апликация (програма) която е конструирана според спецификациите на модерните виртуални инструменти. Подобна е на Cubase Expression Maps Editor, но при AG Logic EDITOR всичко е на по-високо ниво, като се има предвид че е отделна програма за създаване на артикулационни мапове. Мощната платформа Ви дава възможност да създавате мапове за секунди като използвате т.н "Batch" (на веднъж) функции като:
Копиране на Кей Суитч със следващата нота. Копират се всички миди мап настройки като Key Switches, Program Change, Controllers, но Кей Суитча отива полутон нагоре автоматично или следва белите клавиши (може да се избере "Copy KS Semitone" или "Copy KS White Keys" алгоритъм на копиране.
Копиране на мулти селектнати мапове от даден миди канал (например Цигулки) на следващия миди канал (Виоли). Това става за секунда. След копирането само преименувате "VN" на "VA" например.
Бързо селектиране на Мапове. Може да използвате цифровите клавиши на компютърната клавиатура, за да изберете всички мапове на миди канал 8 да речем (натискате 8). Може да използвате комбинации със Shift, Command, Command+A за различен вид селектиране. Инвертиране/обръщане на селекцията противоположно, селектиране на мапове със същия или различен миди канал и др са възможни също.
Допълнителни операции. Дублиране на избрани мапове; изтриване на настройките на много селекнати мапове и размяна на KS1 със KS2 в даден пресет (това е полезно ако правите матрици във Vienna, защото KS1 се изпраща първи и вика матрицата, а KS2 хоризонталната ос на артикулацията).
Бързи клавиатурни команди. Всички операции в едитора могат да се викат от бутоните на клавиатурата.
Едновременно едитване. Може да изберете всички мапове на цигулките например които са с ниски Кей Суичи по принцип (1 миди октава например) и да транспонирате Кей Суичите в 5та миди октава за контра басите. Това става просто като промените мулти слекцията C1 в C5.
Четири Мап метода (Modes).
Мулти - Тимбрал метод (за Мулти-Тимбрален Инструмент);
Моно - Тимбрал метод където Маповете могат да бъдат на различнни миди канали, но използвате само един трак, за да превключвате миди канала и артикулацията на няколко пача натоварени в Мулти Инструмента. Например може да превключите от Spitfire Mural Violins Legato (Ch1) на Cinematic Strings Staccato (Ch5) и т.н.
EXS 24 метод. Едитора идва с Мап пресети за всички Мулти Артикулационни EXS24 инструменти. Можете да превключвате артикулацииите в реално време чрез Кей Суитчери и да имате автоматизация показана със имена, а не чрез офлайн ID както по старо му.
Note Event метод. Този метод бе разработен през 2005 и се базира на данните на Нотата (МИДИ Канала и сега новия Articulation ID). За целта се използва МИДИ Канален превключвател кабелизиран преди секвенсера (Click & Ports Environment), за да може да превключвате миди каналите в реално време. Ако направите инструмента OMNI, могат да се викат и Мап артикулации, като всяка е на различен миди канал. Пост едитинга става с евент лист или кей команди за смяна на миди канал на нотата (нотите). Този метод не предлага изписване на Артикулациите в тайм линията (само в Scripter plugin се мониторват). Метода е ограничен до 16 превключвания в реално време, но е без ограничение в пост едитинга, тай като може да използвате Note IDs за допълнителни артикулации.
Копиране на Маповете в клипборда на компютъра. Това е възможно най-бързият начин за доставка на маповете в Logic. Новият MIDI FX Scripter плъгин разпознава Маповете автоматично след като ги пейстнете в него и превключва в съответния метод (Mode).
 
Новият Мапс ЕДИТОР идва с AG Logic Toolkit PRO v4.0. Комплекта включва различни MIDI FX плъгини, Environment (Макро) помагала, Logic стартиращи проекти, MIDI Transform пресети, както и богата колекция от мапове и мулти инструмент пресети предназначени за контрол на инструменти от различни производители. Документация и инструкционни HD видеа са включени също.
 
Audio Grocery предлага промоционални цени на всички продукти (вкл. Bulgarian Voices библиотеките) до 10 Януари 2016.
 
Весели Празници и Щастлива Нова Година!
 
AG

Редактирано от musicman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адмирации за разработката! Напоследък откривам все повече български разработчици на различен аудио-софтуер на световно ниво. Това АДСКИ ме радва! Искрени адмирации, наистина!!

 

Има ли шанс да излезе и версия за Pro Tools 12.x ? А също - има ли линк с видео ю-демо на продукта.

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Ахх, пропуснал съм да сложа линк на продукта - благодаря!

Ето директен линк на Logic Toolkit Pro 4.0. Има едно глобално видео 20мин и къси видео партове също.

Относно Pro Tools. Не е проблем да се направи Мапс експорт за ПТ. Проблема е че ПТ трябва да има някакъв елементарен MIDI FX Scripter плъгин който да прочете Маповете и да поддържа текст автоматизация, за да показва артикулациите в тайм линията като Sus, Pizz, Stacc etc.

Имаме интерес да продължим мисията и в други DAW.

 

Имам въпрос към администратора. Искам да едитна оригиналния си топик, за да сложа линк на продукта, но не откривам "Едит" бутон?

Редактирано от musicman
Не цитирай предходно мнение
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.