Jump to content
Българският форум за музиканти

Едно онлайн софтуерче


TerminalFrost

Recommended Posts

Колеги,

 

Преди няколко дни RockoBg пусна линк към едно флаш приложение за създаване и печат на нотни листи (http://www.blanksheetmusic.net/), което наистина ме впечатли, и също ме амбицира да опитам да направя нещо подобно на JavaScript.

 

Искам да го споделя с вас, макар, че още е в процес на разработка. Ето линк към него: http://acidmartin.wemakesites.net/Download...click.php?id=27.

 

Реализирано е на XHTML1.1, JavaScript/AJAX, XML1.0 и CSS2.1. Функционалноста, която съм направил до момента:

 

1. Поддръжка на темплейти - до момента има 2 темплейта - treble и 6-string tab, а скоро ще има bass, 4-string, 5-string и 7-string tabs.

 

2. Възможност за scaling на редовете.

 

3. Zoom (само за Internet Explorer);

 

4. OnPageLoad и OnDemand Notation Wizard;

 

5. Draggable и dockable toolbar;

 

6. Опция за скриване и показване на нотния ключ (clef);

 

7. Опция за скриване и показване на информация;

 

Приложението е тествано на Internet Explorer 6, Internet Explorer 7 и Mozilla Firefox 2. Не работи под Opera (което е обяснимо (: (: ).

 

Ще се радвам, ако споделите впечатленията си, дадете предложения, или откриете някой бъг, който съм пропуснал.

 

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аферим, както казват хамериканците, за ентусиазма. Идеално ! Добави само комбинирано 5линие с към таб шийтовете и е ОК. Мисля че е в пъти по леко от флашеца.

Нищо не разбирам от програмиране, но така ми изглежда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отзивите!

 

Надявам се накрая да се получи нещо добро! Да, ще има и комбиниран вариант - петолиние плюс таб, както и останалите темплейти, които обещах, а също и още няколко функции, които в момента обмислям. Когато е готова финалната версия, ще я пусна и за даунлоуд като компилиран сетъп файл, за да може да се ползва и като десктоп приложение!

 

RockoBG, наистина е доста по-леко от флаша, темплейтите се генерират OnDemand с XmlHTTPRequest (така модерния в последно време AJAX). Проблем има само ако потребителя не е разрешил на браузъра си да принтира бекграунд картинки, защото тогава няма да излязат нотните ключове. Все пак, надявам се да четат съобщението, което излиза преди печат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е хубаво, хвала ти... само има бъг като увеличиш примерно на 500%, става доста странно писането в поленцата отгоре на таблатурата. Иначе е жестоко.

 

И не си прав за Операта - виждал съм .NET уеб приложения, написани с Visual Studio 2005 примерно, които вървят перфектно под Опера. А пък и съм свикнал да работя с Опера, наистина я харесвам и гледам винаги да я защитавам. :godbless:

 

Още нещо - с какво е реализиран интерфейса (там тулбарчето и прочее)? Само с вградените във Visual Studio 2005 простотии или с нещо като Telerik RADTools?

Редактирано от olygofren
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Хихихи... За telerik си донякъде прав... Аз работя в telerik и опитът ми е именно от там.

 

Но това приложение не е писано на asp.net, а си е само клиентско (т.е. не видях смисъл от сървърна част освен AJAX-a) и мое. Ако искаш, мога да ти засиля кода... (: ... Откъде си чувал за telerik, btw? Да не би да сме колеги c-sharp-аджии (:?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе... ето това е корпоративно съзнание - да слагаш bold на T-то, за да прилича на логото на фирмата :godbless:

 

Занимавам се доста с тия работи, макар и в момента да не работя на C#. Пък и съм от ФМИ, там се знае кое какво е, все пак някой ден натам отиваме. Иначе постоянно получавам спам от telerik (шегувам се, кой знае къде съм се абонирал), та съм в час малко или много с продуктите ви. Освен това, бях поканен на DevReach и там с голям интерес и кеф гледах нещата на твоята фирма. Наистина чудесни компоненти, дивил съм им се като цигане на склад за лепила.

Редактирано от olygofren
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Wow... благодаря за думите! Опитваме се да вършим работата с мерак, може би за това нещата се получават добре и са на световно ниво. Предполагам, че един от факторите, които ни мотивират е, че общо-взето всеки има пълната свобода да реализира всичко, което иска и може. А също и, че си обичаме работата (: Още веднъж благодаря за фийдбека (:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.