Jump to content
Българският форум за музиканти

Акустично третиране на репетиционна


Recommended Posts

Наскоро наехме помещение за репетиционна в един завод. Естествено вътре кънтежа е невероятен и затова искаме да го третираме, така че да можем да свирим нормално и от време на време да правим записи. Конкретния въпрос е - има ли смисъл за слагаме вата и гипсокартон отгоре, след което да слагаме бас трапове, акустични панели, дифузери и т.н.? Дали 10 см вата покрита с гипсокартон ще подобри нещата дотолкова, че да си заслужава. Не става въпрос за шумоизолиране - на никого не пречи че вдигаме шум - искаме само да направим така, че за нас да е комфортно и с идеята, в бъдеще да се правят записи.

Редактирано от Perrin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ватата е основното, което ще ви спаси. Останалото вече са екстри бас трапове, акустични панели, дифузери и трябва да се слагат според нуждата.

Гипсокартона по това, което си описал не изглежда да ви е нужен.

 

Като цяло можете да викнете някой акустик за консултация на място ще ви даде най-добри съвети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагаш 25 мм облечена вата (ако имате по-голям бюджет взимате 50 мм вата) върху стените, малко бас трапове (ако гъгнежа е голям), дебела завеса върху джамовете и сте готови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направете пана от минерална вата - в идеалния случай с плътност над 70kg/m3. Дървени рамки, вътре слагате вата (около 10см дебела), покривате с рехав плат и ковете по стени и таван. Такива също се продават/произвеждат по поръчка, в случай че не ви се занимава. След като ги сложите може да замерите помещението и да работите допълнително за дооправяне на картинката - ще имате проблем с ниските честоти. Според мен това е варианта с най-добър ефект за цената си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

потготвил съм заготовки за поне 20 пана 1000х600мм рамка, с плат отгоре, 50мм вата...не съм купувал вата и плат, щото ме мързи и в момента не ми трябват, но ако имате нужда, ще се стегна...за пара ше се разберем, цената на материалите, ще си ги вземете сами и ще почерпите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.