Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на тунер за китара тип "щипка"


viktor.velikov

Recommended Posts

Здравейте! Тази седмица тунерът ми, който защипвам за главата на китарата, спря да работи. Този тип тунери (щипка) са ми много удобни. Единственият недостатък на старият ми  е, че докато другите момчета от групата свирят, не мога да се настройвам. Той хваща и техните инструменти. Знаете ли/имате ли тунер, който да подтиска страничните шумове ? Аз знам само за един такъв - Seiko STX2 Clip-On Chromatic Tuner. Той има функцията Sensitivity-Modulate function blocks out background noise when tuning in noisy areas. Просто ми идва скъп. Знаете ли някакви тунери с подобна функция на по-достъпна цена? Този струва ~$44.99
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук проблема са момчетата от групата :D Много мразя някой да свири докато се настройвам  :greenball: А този Seiko го виждам за $24 в amazon.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципа на работа при тунерите тип "щипка" е да улавя трептения/вибрации. В шумна среда няма как да работят коректно.

Да безспорно са евтиния вариант, но в група, по време на сет или репетиция, най-сигурното си остават "педалите" ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ползвам най-обикновена щипка за 20 лева / и не смятам, че по-скъпата ше е много по-добра защото си остава "щипка"/  Ползвам я  само защото беше евтина да си я купя и защото не мога да заделя пари около /70 долара /  за "педал" тунер. Щипката става само за вкъщи пък ако ще и най-скъпата да е. Отидеш ли на репетиция или на сцена... всеки външен шум и вибрация и влияе и край с тунера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен клип тунерите са добър вариант и аз ползвам такъв, най-вече да си взема тон, понеже не съм абсолютист, иначе нямам голяма необходимост от тунер.

Повечето „щипки” се виждат много добре на тъмно, новите модели имат допълнителни екстри,  като калибровка за херците, вграден индикатор за температурата и измерване на влажността, вярно е  - в много шумна среда не отчитат коректно. Голямото предимство им е, че са много компактни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Днес пристигна новият ми тунер-тип щипка.  Пробвах в репетиционната, докато всички свирят (бас, китара, барабани и вокал) и си настроих китарката без проблеми :)

http://www.musicworld.bg/bg/c_2044/i_49313/Fender_Accessories_FCT_012_COLOR_CLIP_ON_TUNER.html

така и го водят- че работи в шумни среди!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щях да казвам за Фендер тунерчето,обаче виждам че си взел вече.Аз имам другия модел http://www.musicworld.bg/bg/c_2044/i_49312/Fender_Accessories_FT_004_CLIP_0N_CHR_TUNER.html и няма проблем.Единствено имай предвид, че не е толкова прецизен като камиончетата.Сравнявах ги и клип тунера губи там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се , предполагах го това нещо. Аз съм поръчал едно педалче тунер от братятя китайци и чакам да дойде :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

^Не бих препоръчал :>> 

 

Влиза в Polytune режим когато си поиска, който работи само ако накарате жена си да мига по-тихо. Абсолютно безполезно за репетицонни или на шумни места. Иначе е цветничко и хваща окото, признавам :)

 

Имам го и не съм го продал само защото е подарък от жената, ползвам щипката за 20лв. Вземи си евтина щипка със светещ дисплей, тея дето светят в червено и зелено. 

 

k51tea.jpg

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нагласил ли си му режима вярно? Щото един френд има педал варианта и бая се чудех що нищо не мери като хората, докато не разбрах, че трябва да се уцели верния строй от едното копче. А и все пак... 30 мин. проби винаги спестяват 3 мин. четене на упътването! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе,екстри,аз имам някаква измислена щипка за 10 кинта китайщина,бачка си екстра,това преди време барабаниста си блъска нещо за проба - бачка и свети едно хубаво зеленко,колко и да си кьорав пак се вижда..,е ако не моеш да се настроиш по слух спасение няма,но тунери има,нали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.