Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на синтезатор


bnametkov

Recommended Posts

Здравейте!

 

Предварително се извинявам за пълното си невежество по всички въпроси свързани с музиката и музикалните инструменти!

Имам само един въпрос.

Майка ми преди години е свирила на пиано.Сега има желание да възобнови това си занимание.Вкъщи няма място за пиано и затова бих искал да и купя синтезатор.

Ето и въпроса: За целите на това начинание какъв синтезатор ще ми препоръчате?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако майка ти е била сериозен пианист и би потърсила възможно най-близко усещане до истинско пиано, тогава ще трябва да се ориентираш към дигитално пиано с хамър клавиатура. За тая цена трудно и ще трябва нещо на старо, може би Casio CDP-100 на старо. Ако не е била толкова сериозна и всъщност търси просто нещо, с което да губи по 10-15-30 мин на ден, без претенции, тогава може и някакъв нов синтезатор на Yamaha или Casio, който ще е с меки клавиши и с малък диапазон на клавиатурата, но става колкото човек да подрънква.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси !

Намерих го ново,струва около 1000лв.

Ще търся ново,защото като не мога да го пробвам,не ми се иска да ме метнат.

Още един въпрос: може ли да ми препоръчате още няколко модела до тази цена(1000лв),явно за по-малко не мога да купя нещо качествено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако говорим за евтини дигитални пиана, бих препоръчал Kawai ES100, мисля, че с малко повече успех може да се намери за около 1000лв (има го в магазин Камертон и може да се пробва). За мен това е най-доброто от ентри-левъл пианата. Някой друг друг може да не е съгласен, аз по принцип съм си Kawai фен от няколко години, така че може да съм субективен :) Иначе в този клас също има някои модели ямаха, касио, корг. Пак казвам, личното ми мнение е, че конкретно в този момент ES100 дава най-много от всички подобни пиана за тази цена, но потърси и други мнения, за да не бъда обвинен, че правя прекалена реклама...

 

P.S. Ако ще купуваш ново Casio, по-добре PX-150, то е по-ново от CDP-100 и така като гледам е под 1000лв. Kawai ES-100 гледам идва над 1000лв, така че излиза малко от бюджета. Аз лично ако трябваше да взема нещо до 1000лв, щях да взема Касиото. За още 100-200лв отгоре бих взел ES100, стига да се намери за толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Надявам се авторът да няма нищо против, че ползвам темата му, за да задам своя въпрос .

 

Имам дъщеря на 7г. , която реши , че иска да свири на пиано и предвид факта, че Коледа предстои, мисля че знам какъв подарък ще иска.

С място за пиано не разполагам и освен това не знам колко време ще продължи този интерес, затова и нямам желание да инвестирам много пари на този етап. Въпросът ми е мога ли да купя нещо прилично за 300-400-500лв.?

Разглеждам "клавиатури" в този сайт: http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr_p_72_0?fst=as%3Aoff&rh=n%3A340837031%2Ck%3Ayamaha+keyboard%2Cp_72%3A405434031&keywords=yamaha+keyboard&ie=UTF8&qid=1446304014&rnid=405433031 , но нямам никаква представа на какво трябва да обърна внимание.

 

Предварително благодаря за всеки съвет и препоръка!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.musicworld.bg/bg/c_694/i_54903/YAMAHA_KEYBOARDS_PSR_E353.html

 

В случая това ще свърши работа, но имайте в предвид, че ако нещата станат сериозни, все пак трябва да купите пиано. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.