Jump to content
Българският форум за музиканти

Искам да си купувам синтезатор


bulby

Recommended Posts

Здравейте драги клавиристи :hello:

 

Тъй като почнах уроци по солфеж при нашата мила Snowwhite :lol: , решиш, че един синтезатор от нисък клас ще ми е доста полезен, а и не само за солфежа. Не ми трябва нещо скъпо, защото ще си свиря сигурно само вкъщи, но искам да не е само 2 октави, да вади приличен звук :lol: и да има MIDI out/in. Масимум 500лв съм склонен да дам. Може и втора ръка, стига да няма нещо развалено.

 

Днес разглеждах в магазин Фактор синтезаторите Casio. Сториха ми се хубави, ама така и разни Кремони ми се струваха хубави преди да почна да свиря на китара :P Цените ме устройват (повечето модели са между 400 и 500лв), та да ви питам - какво ви е мнението за тях ?

 

Ако може дайте и други идеи къде мога да разгледам разни модели, може и конкретни оферти да дадете и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 76
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

ами горе-долу за това което искаш да го ползваш ти върши перфектна работа:lol:ако си решил да свириш на него някъде :stop: !както е казъл някой "хубавите неща са скъпи".наистина е перфектен да се обучаваш на него или да го ползваш като мии клавиатура,но не става за нищо друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе аз що си мисля че и една Yamaha 5 октави ще ти свърши работа ... ако не се лъжа така що-годе прилична ще е към 400лв ...

 

поразгледай Малкия ЦУМ , тоя на 5те кьошета (се му забравям името) ... поразгледай и в Jazz-a кво има ...

 

иначе Korg Triton X3 :lol::lol::P само дето е с една нула отзад още :green:

Редактирано от Shagrath
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами както си прецениш!трябва сам да избереш.дали ще е касио или ямаха изборът е твой!най-добре си купи Motif es 8-сам свири :blink: но няма да ти е трудно да се научиш да свириш на него,щото зарибявката е много голяма.имал съм доста синтезатори и знам какво се случва като си купя някой нов-поне 1 месец не излизам от вкъщи ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под 500 лева единственото нещо, което можеш да си вземеш с пич бенд, е MIDI клавиатура. Освен ако не намериш синтезатор на старо, който да има пич. Но иначе тия с пич са скъпи - не заради него точно, а защото той е характеристика на по-професионалните модели предимно :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам едно Casio, на което е "свирено" точно 20-на пъти. Бяха ми го подарили преди 8-9 г., за да се уча свиря, но нещо така и не се зарибих, освен да използвам вградените му ефекти :blink: определено предпочитам китарата. Моделът не беше от най-професионалните, май тогава струваше ок. 300 DM Доколото си спомням имаше 100 вградени мелодии и ритми. Ако евентуално те интерсува прати едно РМ.

Редактирано от Angry Samoan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе оказа се, че офертата, която бях получил, вече е невалидна.

 

Тъй че все още си търся, ако някой има някаква оферта за нещо втора ръка или тн. - да ми пише !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не, просто защото втора ръка мога да си намеря нещо по-добро в същият ценови диапазон :unsure:

 

Ама иначе ще ходя по разни магазини и ще се оглеждам. Викаш Yamaha били по-надеждни от Casio ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.