Jump to content
Българският форум за музиканти

Синтезатор или MIDI за Synthesia и FL Studio/LMMS


nikitor

Recommended Posts

Здравейте! Харесах си Casio CTK 1150 за ~280лв, но не съм сигурен дали ще мога да го включа към лаптопа. Ще трябва ли да купувам скъпи кабели? МИДИ клавиатурата има ли забавяне между натискането на клавиша и чуването на звука? Знам че зависи от много фактори забавянето, някой има ли опит с това за споделяне? Това МИДИ ще ми даде ли непредвидени проблеми, да речем прблеми с дривери или Synthesia/FL Studio/LMMS? Някой има ли опит с това? Разполгам само с 1000лв да похарча за лаптопа и клавиатурата. един лаптоп за 500лв вярвам ще стане. ако този CTK 1150 стане за Synthesia/FL Studio/LMMS - супер! Аз съм вече пълнолетен и парите са си мои, но не искам да се карам с нашите. Родителите ми считат че музикант къща не храни и не биха се противили ако дам 1000лв за лаптоп, но биха ме критикували жестоко ако дам 400лв за клавир/миди. Така че, трябва да похарча възможно най малко за музикалната част от от разходите-клавир/кабели/програми. Ако имате да ми репоръчате други МИДИ/синтезатори ще съм благодарен. Благодаря!

(аз не мога да свиря и не мога да чета ноти и не знам дали имам скрит талант, но имам много голямо желание да се науча да свиря на пиано. като чуя някои мелодии изпълнени на пиано или само като видя роял и космите ми настръхват, досега не съм се пробвал да свиря защото много ефективно ми беше втълпена идеятя че музикантите свирят за подаяния по входовете на метрата и подлезите. сега съм решил да се пробвам)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.