Jump to content
Българският форум за музиканти

Drum Triggering Software


jkolarov

Recommended Posts

Здравейте,

 

Имам нужда от съвет за дръм тригеринг софт, нещо ударих на камък.

 

В момента си правя самоделни тригери за барабаните, и резултатите са доста обнадеждаващи. Имам нужда от софтуеър който да преубразува аудио сигнала в МИДИ. Изискването е да работи на Logic (MAC), и ако може да е фрий. 

 

Пробвах да инсталирам KTDrumTrigger който е фрий, но нещо не тръгва. Последния релийз на софта е от преди 10-на години, та може би за това. В dmg пакета има някакъв файл, който не се отваря с нищо и лоджика не го засича като ВСТ.

 

Сложих си и Drumagog демо версията, но не откривам как да го накарам да пише мидита, той просто подменя със семпли. 

 

Заглеждам се и по Алесис тригер И/О което е хардуеърна машинка и прави точно това, но ми се струва че компютъра би трябвало да се справи със същия успех, без този разход и допълнителен хардуеър. 

 

Ще съм благодарен ако някой колега с мак сподели процеса на работа, какъв софт използва, с какви настройки, и разни други неща които биха ми били полезни. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Steven Slate има такъв продукт, надали е фрий и не знам дали го има кракнат, но прегледай.

 

Лоджик доколкото знам не работи с VST плъгини...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай с melodyne.

В studio one е много лесно това което искаш да направиш. В logic нали има нещо като melodyne. От там би трябвало да може да изпрати миди. Може би ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз доколкото разбрах фенът иска от записано аудио да направи МИДИ събития, как ще стане това с Мелодайн?

 

Trigger 2.0: http://www.stevenslatedrums.com/trigger-platinum.php

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лоджик не работи с VST , a Audio units ( AU ) и не ти трябват 3party  софтуер, в Лоджик имаш всичко. Маркираш  бас барабана , после отиваш на  Track- add replace drum track и определяш treshold . Това е ако записваш "живи" барабани.За мен този метод на тригериране е по-добър , защото :  Реплейснатия трак може да ти е на отделен миди трак и да го третираш с всички налични плъгини. Можеш да сменяш звуците му, да го рутираш към външни и вътрешшни синезатори ,да балансираш между аудио и миди трака .Можеш да  си добавяш или махаш ноти и да определяш по миди, силата на всеки тон  и въобще всичко, което може  един софтуерен синт , го правиш и тук . А ако искаш да записваш  миди,( за това ти трябва дръм модул от типа на Alesis DM 5 ,който втора ръка може да се намери за около 200 лв ) инсъртваш  миди трак , задаваш софтуерен синт с барабани ( Лоджик разполага с богата библиотека на  синтезатори, напълно безплатно ), нагласяш си настройките  от модула  в миди на програмата и забравяш за всякакви  3d party плъгини.

Колкото до самоделните  тригери,предполагам , че ги правиш от пиезо, което слагат по свирещите картички? В началото и аз си мислех,че ще вършат работа , но проблема се оказа, че  още при запояването вече съм им отнел живота :). Отделно, че динамиката  я няма никаква. Накрая се принудих да  си купя  оригинални на Ddrum. Но това сам ще разбереш във времето с експлоатация . Ако се интересуваш от евтини  и хубаво тригери, може да погледнеш в Томан , марката Tdrum! Едно към едно са копие на  Ddrum. 

Ето и видео урок : 

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, благодаря ти, до сега ги правя така но ми отнема дооооста време докато подменя всички тракове.

Лоджик не винаги уцелва много точно къде са ударите, особено ако има много блийд (примерно на солобарабана). Проблем са също и роловете или тремола, не съм сигурен как точно се казват, когато има серия от много бързи и леки удари. Тоест на кратко - има доста ръчна работа след записа (последно подменях 4 мин. барабани около 8 часа). 

 

Благодаря за съветите и за туториала. Неговия материал е доста кратък, прав, и отчетлив и лоджик успява да се справи доста прилично. 

 

Идеята да използвам тригери е да си спестя повечето от този ръчен труд. Използвам пиезо елементи за тригерите...и да успях да изгоря 1-2 но комплекта вече е готов.

 

Казваш че без дръм модул няма да стане, но аз ще продължа да опитвам защото теоритично компютъра трябва да може да прави всичко което прави този дръм модул. Иначе приятел ще ми даде неговия за проба. Обмислям също и вариант с Ардуино и малко С код, гледам има работещи проекти из нета. 

 

Това което питах е точно като този софт който Бейби Томас предлага...само че не ми е по джоба. А и не го намирам в "онези" сайтове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.