Jump to content
Българският форум за музиканти

Дебютният соло албум на Димитър Налбантов


musicman

Recommended Posts

30 Ноември 2006- Априателс мюзик с удоволствие представя пускането на Юнивърс, дебютния соло албум на Димитър Налбантов.

 

Universe въплъщава в себе си най- хубавото от инструменталата рок музика. От енергични ритми, през незабравими моменти до първокласно музикално майсторство, този албум не само се запечатва в съзнанието още от първото слушане, а се разкрива повече и повече в дълбочина на повторно слушане. Всяка песен е уникална.

 

Въпреки че този инструментален рок албум започва като Интернет проект през 2004 година, в известен смисъл това е "работа" за около 13 години. През 1993 година Димитър за първи път взима електрическа китара и този албум е един внушителен резултат от неговите умения, въображение и непоколебимост.

 

Universe - "Трябва да го чуете" за всеки фен на инструменталната рок музика и няма причина да не изпитате наслада. Димитър е направил семпли на всички тракове, включително две цели песни на разположение за свободно сваляне на адрес http://dimitar.audioshot.net

 

Той е тук , един забележителен дебютен албум от Димитър- зашеметяващи китарно изпълнение, композиция и перкусии.

 

Димитър също е направил кратко видео.

На адрес http://youtube.com/watch?v=PzqC9A1kJGI може да видите клипа.

 

Роден в Асеновград, България през 1976 година, Димитър Налбантов живее и работи там днес като учител по Изобразително изкуство. Неговото свободно време, обаче е посветено на неговата истинска страст- китарата.

 

Димитър, има интерес към изкуството и музиката още от детска възраст,но избира изобразителното изкуство да бъде център на неговото главно образование. Влечението му започва да се променя през годините на образованието, когато един ден през 1993 година, той хваща електрическа китара за първи път. Извън уроците по изобразителното изкуството,през следващите седем години Димитър се обучава да свири, изучавайки музиката от великите китаристи като Джими Хендрикс, Джо Сатриани, Стив Вай, и свирейки в местни банди.

 

Докато следва изобразителното изкуство в Юго-Западния университет, китарата продължава да играе важна алтернативна роля за творческото му изразяване. В неговите последни години на обучение, китарата става до известна степен като "спасител".До завършването си през 2000 година, лъжлив промотър открадва 17 картини от Дими - цялата му работа от последните 4 години. Той е съкрушен.

 

Неспособен да хване четката пак,той насочва вниманието си към китарата и започва да изучава музикална композиция и аранжиране. Учи също Aнглийски език, за да разбере необятното количество дигитална, музикална , технологична информация намираща се в интернет и написана почти изцяло на Английски език.Скоро след това той печели конкурса “Guitar Player 2000” като състезател в жанра Алтернативна музика, спонсориран от www.guitar.ru

 

През годините Димитър е записал студийни тракове за няколко банди, където също е участвал и като аудиоинженер. Той е записал многобройни демо тракове за AMT Electronics Company - Руска компания за китарни ефекти и усилватели,с което е печели многобройни фенове и приятели в цял свят. Той също става и добър киибордист .

 

Всичко това довежда до кулминацията на записването и издаването на "Universe"- дебютния солов албум на Димитър.

Всеки фен на рок музиката трябва да чуе този албум!

 

И може би по някакъв изопачен начин, да кажем благодаря на крадеца, който е някъде там.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.