Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да усиля нивото на звука?


Recommended Posts

Здравейте за да не птварям нова тема реших да пиша тук. По принцип музиката ми е хоби и искам да се занимавам с продуциране и миксиране ... Като цяло съм сглобил нещо горе долу което почти ми задоволява изискванията за старт. Имам един проблем купих си звукова карта M-Audio Firewire 410 и кондензаторен микрофон AKG Perception 200. Проблема е че преампа е даден почти до края и записа е средна хубост. На около 20-30 см нормален говор звука се върти около -16 дб ... Как мога да усиля звука на микрофона. Сега го правя през софтуера. Има един плъгин който има гейн и от там го бууствам да стигне до -5-6 дб. Та гледах и как един пич работи с компресора на някакво устроиство ревърб ли беше не съм много сигурен, като използваше само гейна и така оправяше и другия проблем който е сходен. Той е следния като включа динамичен микрофон в задния вход на интерфейса, който няма преамп положението е направо унищожително -50 дб. Оправям го и него с лимитър и този плугин. Така и записвам с буустнат звук ... Та мисълта ми е примерно гледам един компресор, лимитър Alesis 3630 дали би ми помогнал за един по-добур запис. Или ако можете да ми пресложите някакво решение до 200 лв ще съм благодарен. По навит съм дори на нещо втора ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Техниката няма да компенсира липсана на знания. 

И понеже темата ще влезе в страшни дилеми и проблеми, давам ти моя номер , ако си в София, да ми се обадиш и може да се видим да ти покажа някой неща.

Жокер: Нивото на микрофона на -16db си е точно, колкото трябва да е, за микрофона който имаш и картата, която ползваш ;)

0890 253 445 - Тео

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е идеално само, че аз съм от Стара Загора, но със сигурност ще ти се обадя по телефона за някои съвети. Наистина се радвам, че ти писа. Много харесвам мненията ти. Като цяло си мислех, че може нещо да се е бъгнало в звуковата карта. Пък като имам път към София ще се видим да почерпя :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги си добре дошъл в студиото. Тъкмо ще видиш как аз работя, аз ще видя как работиш ти и т.н. Да обменим опит... и бири :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже ми стана интересно и се зачетох тук там и ето малко идейки:

1. Увери се, че имаш хубав кабел XLR-XLR

2. Включи го в преампа отпред и се убеди, че е на Mic, а не на Instr.

3. Убеди се, че не си включил Pad на микрофона и на иинтерфейса. И понеже и двата имат пад, може ако са включени да водят до по -слаб сигнал.

4. Убеди се, че си включил Phantom power

Мисля, че това трябва да помогне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се разчетох повече по чуждите форуми и няколко потребителя описват подобни проблеми. Преампа си е слаб. Кабела ми го направиха в музикалния магазин. Този кабел с който ми пратиха микрофона според тях беше ммого зле и не го бяха свързали хубаво ... Пада е изключен. Ако го пусна тогава става страшно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло с малко компресия и нивото на вокала идва в нормални граници до -6 дб. Като цяло се разгледах и за преампо-ве обаче за нещо качествено трябва да се отделят от 1-1,5 к :). За сега ще попивам каквото мога от нета и ще бачкам с ова което имам. Ще вложа парите в повече акустични пана. За тези какво ви е мнение като цена и качество :http://musicshop.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=411&category_id=56&option=com_virtuemart&Itemid=54&vmcchk=1

 

Мисля за вокална кабинка да го използвам, и си мисля да ги направя да се закачат със скоби и да ги местя после и за стаята за акустично третиране ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде сега, задай си новия въпрос в отделна тема. Няма аз да ти ги отделям всеки път.

 

Преди това е хубаво да провериш дали не е пускана скоро друга такава тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия карти имат и софтуерче с тях (нещо като драйвер).  Сигурен ли си, че там плъзгачите на нивото са до горе ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее човек много благодаря :) за първи път клипна :). Много съм ... Благодаря ти много каква беше схемата ... Мониторите си ги бях усилил до +4дб и плъзгачите на картата ги бях намалил за да мога да контролирам нивото на звука като се ровя из нета или слушам някакви туториали или музика. Направих и тест за да проверя наистина аутпут волюма оказва влияние на нивото на записа. Отново много благодаря :). Доста тънко се бях прецакал и шях да търся да купувам някакви неща, а пък решението е било на два клика. За сега нещата са ми напълно достатъчни за другото времето ще покаве. Много благодаря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.