Jump to content
Българският форум за музиканти

canev

Съвет за Флойд Роуз за Ibanez RG 320 FM?

Recommended Posts

Здравейте!

 

Искам да сменя флойда на китарата си Ibanez RG 320 FM. Изработена е в Индонезия и въобще не съм доволен как се справя. Тя си е със заводското Edge Pro III bridge, но при него нямам опциата да повдигам / смъквам всяка струна по отделно, защото има два винта, които повдигат цялото тремоло. То колкото повече свири човек вижда недостатъците, така и аз........

Идеята ми е да го заменя с ново, пак Ibanez, което да пасва ( незнам дали ще се дълбае малко, при новото) и съответно това тремоло да е от много по-висок клас - да речем около 200лв +.

 

Ревю на китарата - тук.

 

Мога ли да го заменя с някои от тези тремолата - тук.

 

Благодаря Ви предварително!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не се занимавай с глупости, дай още някой лев и вземи ето това тук,

http://www.ebay.com/itm/Floyd-Rose-Gotoh-Guitar-Tremolo-Locking-Nut-Chrome-/251810618815?hash=item3aa1151dbf

дай го на лютиер да ти го сложи и забравяш. :yes:

Edited by Dean

Share this post


Link to post
Share on other sites

Добре звучи, но незнам дали ще пасне.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Точно там идва ролята на лютиера.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Китарата ти изобщо била ли е при лютиер?

Ако не - занеси я, може да се наложи изобщо да не сменяш нищо, а просто да се сет-не правилно.

Edge-3 при адекватен сет се държи безпроблемно, така че помисли върху този вариант, преди да харчиш пари за друг флойд.

Успех!

 

p.s. Все пак, ако решиш да сменяш флойда, с такъв на Gotoh / те правят цялата гама Edge tremolo на Ibanez /, съвместим с размерите на Edge-3 e единствено Edge Pro, който Ibanez  слагат на тяхната Prestige линия,след 2003 г.Мисля, че този, който ти е посочил Dean, също ще стане, но не съм го тествал! 

Edited by atanas_shishkov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Vasil Belezhkov
   "Криво чирпанско хоро" е написано в памет на кларинетиста (изпълнител и преподавател) акад. Петко Радев броени дни след кончината му в края на септември 2017 г. Първоначалният вид на пиесата е за духов оркестър, но и този вариант е направен почти паралелно с него.
  • By sabracadabra
   Ние сме трима и търсим четвъртия, който има 2-3 часа седмично да посвирим някои от най-яките парчета на METALLICA. ЛС или 0898 82 92 01
  • By slightly_stoopid
   ЗДРАВЕЙТЕ
   Търсят се басист и барабанист за авторски проект във Варна! Може и соло китара при силно желание и идейност! Предимство е, ако музикантите пишат и текстове!
   Не искам да се заключваме в определен стил. Важно е музикантите да имат идеи за развитие. Все пак като основни определящи стилове са рок ен рол, алтернатив, пънки, фънки, ска, реге, като самите песни също могат да преминават в различни стилове. Във времето ще се сформира звученето на групата.
   Важно е музикантите да имат време за поне два пъти на седмица да правим репетиции, да имат мотивация за записи и концерти не само във Варна.
   Който има интерес нека да пише тук или може за повече инфо да ме намери във фейсбук: https://www.facebook.com/slavi.yambolov
    
    
    
    
    
  • By hegemarth
   Здравейте! Наскоро се сетих за едни струни, които един приятел си беше купил. Попитах го, но той не помни какви са били, защото беше отдавна.
   Та, въпросните струни бяха с оплетка, а не намотка, както обикновените. Решил съм да си взема и аз едни, да ги пробвам, обаче не знам нито какъв модел се водят, нито марка. Ако някой знае и може да ме насочи, ще съм благодарен! :)
  • By wiseppman
   Аз, като всички, се ровя из Нета и разбира се, по въпроса за компресорите видях две противоположни мнения. Ако има примерно 2 компресора, един пич показва някакви графики и твърди, че така звука и състейна се скапва. А от друга страна в менюълите на производителите чета, че повече компресори един след друг подобряват драстично звука. И се чудя на кого да вярвам! Затова се питам, някой има ли опит с такава конфигурация?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.