Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Egon

Ново ЕР и видео от групата ми

Recommended Posts

Привет.

С моята банда Par Avion Band издадохме нов миниалбум, ЕР демек и спретнахме едно лирик видео.

 Ще се радвам ако дадете някава обратна връзка, за парчето, видеот и изобщо - каквото :)

Поздрави

 

 

  • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Като цяло звучи много добре.

Не бих казал, че първи куплет е изпят зле, в никакъв случай, но припева след него, вдига парчето на по-високо ниво,

като следващият втори куплет е ок. Т.е. за мен първи куплет, макар и добре изпят, оставам с впечатлението, че не е на нивото на случващото се по натам.

Китарната фигура под бриджа е страхотна, кефи на макс. Поздравления за китариста, който я е измислил- в дясно.

Припева е много силен.

Това, което е като соло, започва с мелодия, която се повтаря 4 пъти.

Китарата в ляво е ок, китариста в дясно обаче не си свършва добре работата.

На всеки следващ кръг на повтаряне на мелодията , той трябва да увеличава напрежението,

което да избухне накрая в соло. Вместо това имаме четирикратно повторение на 2 тактови бендове, които ми звучат  безидейно и дори малко фалшименто.

Следва припев и пак тези бендове.

Парчето е страхотно, ако първи куплет бе изпят на една идея по-убедително и имаше добра соло китарна партия,песента има потенциал да звучи и на запад, дали ще стане хит, си е божа работа.

 

Осъзнавам, че съм в ситуация, да давам акъл на музиканти, с доста по-добри постижения от моите.

Може да се окаже , че веднъж хваля за фигурата на бриджа , а после смятам за провалено( според мен ) соло , един и същи човек. Просто си казвам, това което мисля, включително и това, че парчето има потенциал за световна премиера.

Edited by TONY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не е лоша песничката, но защо е на английски? Аз погледнах и другите ви песни в ю-тюба и видях само една на български - Линията на живота, всичко останало на английски език ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте.

Metal Messiah, мерси много за отделеното време и добронамерения коментар, такива точно обратни връзки помагат. Тенк ю.

 

Dаn, защото това е езикът, на който пеем. Не ти разбирам съвсем въпроса?

Пееш на езика, който чувдстваш най-подходящ да изразиш това, което имаш да кажеш. Съвсем просто е, няма нищо специално в избора. Просто пеем на английски. Имаме една на български, едан и на португалски.
Както дойде :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

О, супер.
Да, взехме награда в Калифорния, което е много мотивиращо.

Мерси, гот, че са пуснали в стандарт за това.

Поздрав

Share this post


Link to post
Share on other sites

А пък ние междувременно пуснахме ново видео с текст.

Метнете едно око и ухо.

 

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много са добри парчетата. Двете китари много добре се допълват. Поздрави за наградата!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вокалът е многооо добър! Парчето също - яко. Поздравления. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Доста ми харесват нещата. Обстоен анализ не мисля, че е нужен при готови парчета, така или иначе няма да се променят. На този етап или ми харесва или не. На мен ми харесват :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Поздравления! И за наградата, и за усърдието по създаване на собствен стил и звук. Аранжиментите, макар и семпли, са добри и стилистично много подходящи за избрания жанров сегмент. Записите са повече от прилични, макар че в микс и мастринг винаги има какво да се подобри. Като цяло свежо и приятно явление.

 

Единствена забележка имам към английския. Никакъв проблем да се пее на какъвто език човек си поиска - но да се пее на избрания език, а не на негово лошо копие. В случая най-дразнещото е фонетиката, произношението, по което доста има да се поработи. Системно обеззвучените съгласни ('гоинК ту беТ' = going to bed) навсякъде из песните са може би най-дразнещото и не-английско, скапват цялостното звучене. Има и други несъвършенства (напр. и на английски, и на американски гласният звук в bad, have, или land не е същия като българско Е, както и 'th' не е Т и Д), но те по-малко се набиват ако се оправи 'ливинК', 'енТ' и подобни (навсякъде)...

 

В по-малка степен не са съвсем английски и самите текстове. Словоред, идиоми и избор на думи издават не-матерния език. На места има дословни 'преводи' от български, които никой англоговорящ не би написал или изказал по този начин. Освен 'неловкото' звучене има опасност и да не бъдат разбрани някои лирични послания. Очевидно е, че авторът на текстовете не мисли на английски, което често е главно оправдание за избор на език. Друга причина (неспомената в отговора от групата за езика по-горе) е да се гони по-широка международна публика и пазари. Меродавно като подход и похвално като амбиция! Но за тази цел бих препоръчал да се потърсят услугите на текстописец (или поне редактор) с по-високо владеене на езика, по възможност матерно. И вокалистът системно да си наблюдава и упражнява произношението.

 

Позволявам си тази малка критика с най-добри чувства, защото групата и музиката ме радват и заслужават успех, който от сърце им желая!

Edited by Бицев
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Бицев, точно това се опитах да им кажа преди 4 месеца, но не успяха да ми разберат въпроса. Ти си се обосновал много добре. А ето какво казва Емануил Видински (от групата) тук:

Емануил владее отлично немски език, но предпочита да пише на български език, защото в него интуитивно намира най-подходящите думи да изрази мислите и чувствата си.

„Неслучайно казваме матерен език. При чуждия език нямаш майка. А майката какво е? Майката е инстинктът, а инстинктът ми е нужен за писане. Нещата просто се случват от само себе си. Когато пишеш на друг език, винаги минаваш през някаква своя рационална част, подхождаш като при писането на научен текст. Това прави текстът малко по-хладен.“

 

 

Надявам се критиката ми т.е. критиката ни да бъде възприета градивно, групата има потенциал.

Edited by Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Интересно и приятно парче. На мен ми хареса. Китарките са с този "дърти пиниз", който на мен лично много ми допада. Браво! Пожелавам ви успех и занапред!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Поздравления и двете песни са много хубави. Пожелавам Ви успехи. Според мен в коментарите има много добра градивна критика и дано да я използвате за да продължавате да се развивате :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Браво момчета! Парчетата са супер! Аз също пиша песните си на английски език и не смятам, че това е някакъв грях ;) Английският е не просто чужд език, а се е наложил като международен. Няма нищо лошо музикант или група, да имат амбиции музиката, която правят да бъде чута и извън границите на нашата мила, но твърде малка страна и да я направят достъпна за по-голяма аудитория. Пожелавам ви много успех за напред! 

Edited by Silver String

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.