Jump to content
Българският форум за музиканти

Ново ЕР и видео от групата ми


Recommended Posts

Привет.

С моята банда Par Avion Band издадохме нов миниалбум, ЕР демек и спретнахме едно лирик видео.

 Ще се радвам ако дадете някава обратна връзка, за парчето, видеот и изобщо - каквото :)

Поздрави

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло звучи много добре.

Не бих казал, че първи куплет е изпят зле, в никакъв случай, но припева след него, вдига парчето на по-високо ниво,

като следващият втори куплет е ок. Т.е. за мен първи куплет, макар и добре изпят, оставам с впечатлението, че не е на нивото на случващото се по натам.

Китарната фигура под бриджа е страхотна, кефи на макс. Поздравления за китариста, който я е измислил- в дясно.

Припева е много силен.

Това, което е като соло, започва с мелодия, която се повтаря 4 пъти.

Китарата в ляво е ок, китариста в дясно обаче не си свършва добре работата.

На всеки следващ кръг на повтаряне на мелодията , той трябва да увеличава напрежението,

което да избухне накрая в соло. Вместо това имаме четирикратно повторение на 2 тактови бендове, които ми звучат  безидейно и дори малко фалшименто.

Следва припев и пак тези бендове.

Парчето е страхотно, ако първи куплет бе изпят на една идея по-убедително и имаше добра соло китарна партия,песента има потенциал да звучи и на запад, дали ще стане хит, си е божа работа.

 

Осъзнавам, че съм в ситуация, да давам акъл на музиканти, с доста по-добри постижения от моите.

Може да се окаже , че веднъж хваля за фигурата на бриджа , а после смятам за провалено( според мен ) соло , един и същи човек. Просто си казвам, това което мисля, включително и това, че парчето има потенциал за световна премиера.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е лоша песничката, но защо е на английски? Аз погледнах и другите ви песни в ю-тюба и видях само една на български - Линията на живота, всичко останало на английски език ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Metal Messiah, мерси много за отделеното време и добронамерения коментар, такива точно обратни връзки помагат. Тенк ю.

 

Dаn, защото това е езикът, на който пеем. Не ти разбирам съвсем въпроса?

Пееш на езика, който чувдстваш най-подходящ да изразиш това, което имаш да кажеш. Съвсем просто е, няма нищо специално в избора. Просто пеем на английски. Имаме една на български, едан и на португалски.
Както дойде :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

О, супер.
Да, взехме награда в Калифорния, което е много мотивиращо.

Мерси, гот, че са пуснали в стандарт за това.

Поздрав

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Доста ми харесват нещата. Обстоен анализ не мисля, че е нужен при готови парчета, така или иначе няма да се променят. На този етап или ми харесва или не. На мен ми харесват :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления! И за наградата, и за усърдието по създаване на собствен стил и звук. Аранжиментите, макар и семпли, са добри и стилистично много подходящи за избрания жанров сегмент. Записите са повече от прилични, макар че в микс и мастринг винаги има какво да се подобри. Като цяло свежо и приятно явление.

 

Единствена забележка имам към английския. Никакъв проблем да се пее на какъвто език човек си поиска - но да се пее на избрания език, а не на негово лошо копие. В случая най-дразнещото е фонетиката, произношението, по което доста има да се поработи. Системно обеззвучените съгласни ('гоинК ту беТ' = going to bed) навсякъде из песните са може би най-дразнещото и не-английско, скапват цялостното звучене. Има и други несъвършенства (напр. и на английски, и на американски гласният звук в bad, have, или land не е същия като българско Е, както и 'th' не е Т и Д), но те по-малко се набиват ако се оправи 'ливинК', 'енТ' и подобни (навсякъде)...

 

В по-малка степен не са съвсем английски и самите текстове. Словоред, идиоми и избор на думи издават не-матерния език. На места има дословни 'преводи' от български, които никой англоговорящ не би написал или изказал по този начин. Освен 'неловкото' звучене има опасност и да не бъдат разбрани някои лирични послания. Очевидно е, че авторът на текстовете не мисли на английски, което често е главно оправдание за избор на език. Друга причина (неспомената в отговора от групата за езика по-горе) е да се гони по-широка международна публика и пазари. Меродавно като подход и похвално като амбиция! Но за тази цел бих препоръчал да се потърсят услугите на текстописец (или поне редактор) с по-високо владеене на езика, по възможност матерно. И вокалистът системно да си наблюдава и упражнява произношението.

 

Позволявам си тази малка критика с най-добри чувства, защото групата и музиката ме радват и заслужават успех, който от сърце им желая!

Редактирано от Бицев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Бицев, точно това се опитах да им кажа преди 4 месеца, но не успяха да ми разберат въпроса. Ти си се обосновал много добре. А ето какво казва Емануил Видински (от групата) тук:

Емануил владее отлично немски език, но предпочита да пише на български език, защото в него интуитивно намира най-подходящите думи да изрази мислите и чувствата си.

„Неслучайно казваме матерен език. При чуждия език нямаш майка. А майката какво е? Майката е инстинктът, а инстинктът ми е нужен за писане. Нещата просто се случват от само себе си. Когато пишеш на друг език, винаги минаваш през някаква своя рационална част, подхождаш като при писането на научен текст. Това прави текстът малко по-хладен.“

 

 

Надявам се критиката ми т.е. критиката ни да бъде възприета градивно, групата има потенциал.

Редактирано от Dan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно и приятно парче. На мен ми хареса. Китарките са с този "дърти пиниз", който на мен лично много ми допада. Браво! Пожелавам ви успех и занапред!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Поздравления и двете песни са много хубави. Пожелавам Ви успехи. Според мен в коментарите има много добра градивна критика и дано да я използвате за да продължавате да се развивате :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво момчета! Парчетата са супер! Аз също пиша песните си на английски език и не смятам, че това е някакъв грях ;) Английският е не просто чужд език, а се е наложил като международен. Няма нищо лошо музикант или група, да имат амбиции музиката, която правят да бъде чута и извън границите на нашата мила, но твърде малка страна и да я направят достъпна за по-голяма аудитория. Пожелавам ви много успех за напред! 

Редактирано от Silver String
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.