Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно адаптер за Ефект


ckeuta

Recommended Posts

Здравейте!Купих си ефект на Digitech - Metal Master,но ефекта разбирасе е без адаптер.Купих си китайски адаптер от онези който може да се променя волтажа който са с онзи кръстатия накрайник,но проблема е там че го слагам на 9волта и след като свиря около 30-40минути адаптера почва да жужи и да вибрира,дори последния път се разтопи самата пластмаса и там кадето са захванати болтовете вече я няма резбата и самия адаптер се отвори,гледам че оригиналното зарядно на моя ефект е това което показва че е 9.6волта,но на самия ефект пише 9v 300mA,можете ли да ме посъветвате какво мога да направя в случея,защото честно казано не ми се дават 50-60лв за адаптер при условие че ефекта ми струва 75...мерси предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не искаш скоро да пускаш тема за ремонт на Ефект, спри да използваш това китайско "произведение".

Ставащ или поне безопасен адаптер, може да се намери и за по-малко от 50-60 лева.

Например от тук:

http://store.comet.bg/Catalogue/BLOK/Electronic+Assemblies/BLOK/Power+Supply+Adapters/#eyJjIjpbIjE0Mjg1MCJdLCJpcHAiOiIxMCJ9

http://www.meanwell-bg.com/

http://www.musicworld.bg/bg/m_380000/i_43667/PALMER_MI_PW9V_Standard_9_V_Power_Pack.html

 

ПП Декларираната консумирана мощност на ефекта е 4,8 вата Това налага източника да има номинална мощност поне 6 вата, ама не по китайския календар. При 9 волта, това са 660 mA.

Редактирано от g_vayov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и да стане... Много е важно да проверите поляритета на адаптора.

Ами то като гледам никъде в сайта не пише каквото и да е за поляритета,трябва да е + нали?

Редактирано от ckeuta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно стабилизирано захранване е 25 кинта,взех си такова за един лампов овърдрайв на Максон,с други не бачка добре и гаси тона,та ако направиш крупната инвестиция за нещо свестно ..обикновените "камиончета" от сорта на Бос СД1 са ми на батерия - не шуми,не се занимавам с кабели и кара много време,а с обърнат поляритет има голяма вероятност да изпуши ефекта- то някаква защита по скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи най добре да си взема този така ли?

А относно батерийте мисля че няма да издържи особенно дълго време,но мисля да взема днес една и да пробвам

Редактирано от ckeuta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През 2012 си купих от магазина, намиращ се близко до паметника Левски, адаптер точно за този дисторшън. Самия ефект също е от там. Никога не съм имал ядове, а ми излезе 20, та 25 кинта ли, не помня. 50-60 леа е оригиналното на BOSS.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще ползваш ефекти от камиончета и занапред не се скьпи за 20-30 лева отгоре, вземи си нещо на което можеш да разчиташ и да нямаш проблеми ,/ Boss PSA-230S / - ще ти вьрши дьлго време перфектна работа , макар че и то е правено в Китай . http://www.musicworld.bg/bg/c_544/i_32093/Boss_PSA_230S.html

 , сьщо така е с доста минималестични размери , което си е удобство .

 

Редактирано от TARTO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Аз захранвам моите ефекти със табилизиран адапер от 1300 милиампера със сменяем поляритет. Пак натвърдвам "стабилизиран" и ги купувам от Конрад. Това е голям дистрибутор на еладжийски компоненти. Беше ми писнало от цифроманските оферти на "официалните производители" и в един момент ефектите ми станаха повечко и трябваше или да си купя марково захранване за ефекти от рода на "power plant" и другите подобни които са по 100 - 150 долара или да намеря алтернативен вариант. И така в момента захранвам 6 камиона с 2 адаптера от които единия е 1000 милиампера а другият е от 1300 милиампера. Всъщност само единия е долу горе достатъчен, но е хубаво да има потенциал над консумацията за това разделих захранването на по 3 ефекта. Така от 2-3 години двата адаптера с цена по около 15 лева за бройка работят идеално, Няма бъз.. няма вибрации и няма странични дразнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак е добре да се каже, че не всички такива са подходящи за аудио приложения. Защото има разни стабилизирани (обикновено импулсни), които вкарват брум, шум, високочестотно свистене... Най-добре е да се тества конкретния модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.