-
Similar Content
-
By storm_chaser
Здравейте,
Бихте ли препоръчали моля добри студия за звукозапис в София, с изключение на Графити ( те са си супер, но търся какви други варианти има налични в София) ? Благодаря предварително за всеки отговор!
-
By Koobenot
Въпроса ми е свързан с това, кой е определящият елемент за максималната допустимата мощност, която може да поеме един пасивен филтър от втори ред (бобина и кондензтор, 12 dB/octave) за озвучително тяло? На някои филтри например пише, че могат да се ползват само с крайни стъпала с мощност до 200 W. Коя характеристика на филтъра поставя това ограничение до 200 W – напрежението на кондензатора, напречното сечение на проводника на медната бобина или нещо друго?
Пример: Разполага с филтър от втори ред с индуктивност на бобината 3,7 mH и кондензатор 33 uF, 100 V за високоворител 8 0hm. Каква е максималната мощност на стъпалото, което може да се ползва с този филтър и как се изчислява?
Благодаря предварително.
-
By Stiliyan_Rinkov
Здравейте!
Въпросът ми е дали ако имам студио и искам да изкарвам пари чрез него, какво друго освен регистрирана фирма за обявяване на печалбите, ми трябва? Чувал съм нещо за разрешение от Профон и Мюзикаутор, но не съм сигурен. Благодаря за отговорите
-
By gonga
Здравейте Хардуер Гурута!
Нуждая се от преобразувател/конвертор за мониторни колони от САЩ. Колоните имат следните параметри за волтаж и ватове:
500 Watts peak output per pair 250 Watt RMS output per pair Each speaker produces 125 watts peak and 250 watts RMS Input voltage: 120V
Повече инфо за студийните монитори: http://www.ebay.com/itm/Rockville-APM8W-8-2-Way-500W-Active-Powered-USB-Studio-Monitor-Speakers-Pair-/391403543624?hash=item5b21781c48 Колко WAT трябва да поддържа конвертора? 250, 500, 1000 ?
Препоръки за определен конвертор за тази цел?
Специални насоки, препоръки? Благодаря предварително! -
By Evtim Djerekarov
Създавам тази темичка, за да качвам клипове, които смятам, че са по някакъв начин показателни и разкриват нещо от звука на усилвателите и китарите, което най-често не личи на рекламните клипове, най-често поради студийно излъскване и продукция, мастеринг, които често изкривяват и излъскват суровия звук. От друга страна, в нета има и много клипове с лошо качество на записа или свиренето.
Разбира се, никога не е зле, ако се заформя плодотворно и приятно лафче около клиповете, но ще ви помоля, ако искате да публикувате ваши клипове в темата, първо да го обсъждаме на ЛС. В нета има множество прекрасни семпли и клипове, но не всички са добър пример за качествата или особеностите на показваното нещо. Така да се каже, искам в тази тема, да си говорим за особеностите в звука и поведението на китарите и усилвателите, точно както си говорим за кафенцето в кафеджийската тема.
Също мисля, да ползвам темата, за нещо като архив, на който после мога да се позовавам, когато пиша за нещо.
Да направя темичка ме подтикна този клип, който сравнява JTM45 и JTM50, момчето свири добре, говори смислени неща и показва в един доста необработен и суров вид, какво могат усилвателите, така, както вие бихте ги чували, ако свирите на тях:
MARSHALL JTM45 / JMP50 Comparison от lfscrazy:
-