Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за ел. китара


Зеката

Recommended Posts

Здравейте,нов съм тука макар да съм на доста лазарника вече затова се извинявам предварително ако пускам темата неправилно.Реших да си купя ел.китара ей така за домашно забавление.Имал съм няколко акустични китари предимно класически и разглеждайки ел акустичните из нета попаднах на стартер сет на електрическа в същия ценови клас:EPIPHONE SLASH AFD LP PERFORMANCE PACK и си казах защо пък не.Другата седмица отивам да я чуя в магазина,вече имам уговорка.Някой ако е запознат и има мнение по въпроса моля да сподели.Мерси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.muzikant.org/news/394-slash-epiphone-start-pack

 

Ето ти статия за него. Отивай и пробвай на място в Икономов, след което сам ще решиш. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро с мой познат, който си избираше китара в този клас разглеждахме и тествахме пакета. Това, което мога да споделя като мои впечатления е следното: Китара - освен с визията, не ми изглежда нещо различно от стандартния "Special II" на Епифон като вградения тунер лично за мен и придава малко "китайски", мигащо-светещ вид; Усилвателя - поне за мен е впечатляващо добър за класа си, дори бих казал, че ако го сравниш с други струващи колкото е теоретичната му стойност в пакета, едва ли ще има някой, който да го "стигне". Това, което на мен лично не ми хареса е, че се включва с отделен адаптер в ел. мрежата, но това е характерно за повечето подобни, съвременни усилватели. Общо взето за парите си на мен ми изглежда доста добра покупка, особено пък ако си фен на човека с шапката... :)

Иначе ако искаш най-най-оптималното за тази сума пари, аз бих взел един стандартен Special II + някакъв малък амп, подбран "на слушане" - такава комбинация направи моя познат в крайна сметка. Стандартна китара, защото при този клас китари няма да е изхвърляне ако се каже, че няма две еднакви, а пък като взимаш "стандартен" модел, често имаш повече избор (като бройки в магазина най-малкото).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

И аз съветвам за стандартен Epi Лес Пол и избор на усилвател след преслушване на наличните в някой по-голям магазин.

Стартер пакетите ограничават малко а и този "сигничър" сигурно вдига цената на китарата. Струва си да ги сравниш двете китари де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си в София - мога да ти свържа с един човек. Вчера прочетох едно ЛС в olx, дето ми предлага китайски гипсон-чибсон, ама с по-удачен звук, да се пробва, и се сравни с епифона. Такъв вариант е също възможна алтернатива на епифон. АКО звука е удачен, разбира се, и АКО купуваш на живо, а не по поща.

 

Не е реклама на фалшиви китари, просто наистина е вариант да пробваш и тези, все пак са от дърво и солидбоди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.