Jump to content
Българският форум за музиканти

Новото ми парче " Моят Живот "


Recommended Posts

Представям ви новото си парче "Моят Живот". Надявам се,че ще ви достави удоволствие. 

 

https://soundcloud.com/monynikolov/my-life

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно е,айде да не те четкам, ама да се заям за спорта - аз бих му сложил една акустична  на припева като подложка :) ,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парчето е хубаво и има потенциал. Но трябва доста работа по него за да се смеси както трябва. Надявам се това не е финален микс, понеже е далеч от целта все още.

 

Кой и къде го е смесвал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря,радвам се,че ти харесва! Аз съм го записвал и смесвал в "домашното" ми студио. Това са компетенциите ми на този етап...Тоест това мога да направя аз. Ще съм много благодарен ако хора с по-богат опит от моя дават насоки,за да ми се случват нещата по-добре в етап микс, защото както нееднократно съм споделял, имам интерес към тази материя.

Редактирано от monynikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има стерео, но е доста тясна стерео базата не знам защо...баса е доста неоформен като бленда и запушва ниския регистър. Явно не чуваш добре баса в твоята стая както съм ти казвал поради една или друга причина. Барабанките са доста по-добре от преди, но ми са неритмични на места. Китарата също фалшивее на някои тонове. Като цяло компресията ти не е добре - доста неща имат нужда да "прилепнат" така да се каже към микса, но не се притеснявай - то това е типично за всеки начинаещ миксър - това се учи с години. :) Кураж и напред смело, с работата идват резултатите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аранжимента  и  идеята ми звучи в   ТОТО стил ( напомня).
А с мнения като горното  , мисля , че се  осмисля форума - информативно и  и полезно.

Освен другите забележки , на мен лично ми липсва градацията в звученето на вокалите (може би,  ако има  втори глас в някой момент ще  се получи такава)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Топла идея и чудесен текст, харесвам. Мнението ми за звука е сходно с изказаните: стереопанорамата е доста тясна, а басът и касата искат дооформяне. В момента ниският регистър е препълнен и натежава в повече. Цялостно, повечето елементи търсят мястото си с доизчистване откъм EQ и компресия. Продължавай с добрата творческа работа. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко препоръки от мен. Ако си се вкарал в приключение с някой плъгин използващ Mid/Side просто го разкарай. Същото важи и за мултибанд компресия. Научи първо обикновената компресия. Махни всякакви процентни панорами. Използвай само LCR (left-center-right) стратегия. Работи само с основните базови техники известни от зората на звукозаписа докато ги научиш. След това има база за развитие колкото искаш, но без да си научил основата няма как да почнеш отзад напред. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Махни всякакви процентни панорами. Използвай само LCR (left-center-right) стратегия...

Каква е идеята на това? Вероятно нещо с учебна цел?

Звучи ми странно да нямам "процентно" разпределени по хоризонтала барабани (томове и чинели). Ако са само на 0 или 100% ще звучи криво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LCR е концепция в миксинга. Името идва от там, че навремето - началото на 60-те години с появата на стереото като формат, първите смесителни конзоли не са имали панорамни потенциометри, а трипозиционни превключватели с индикации- L,C,R - това е с което са разполагали тогава. Нямали са и мултибанд компресори нито стерео експандери и всякакви такива екстри. Така наречените "motown", миксове и записи обаче са станали основа и еталон за съвременния звукозапис като цяло. Нещо повече, и до днес много хора продължават да използват тази концепция в съвременни продукции. Колкото по-малко екстри има - толкова по креативен става човек и изучава в детайли малкото с което разполага. Това искам да стимулирам и аз в начинаещите миксъри. :) Разбира се това не пречи томовете да си ги разпредели както иска. :) Въпроса е да се научи да разпределя в стереобазата честотно всеки един компонент спрямо другите. Проблема е, че за това си трябва добър мониторинг...какъвто между другото също не са имали през 60-те и началото на 70-те, тъй като до тогава е властвало моното като формат. С появата на стереото изведнъж са се появили и двойно повече проблеми с мониторинга...но затова сме тук да помагаме. Сигурен съм, че всеки може да подобри акустиката в стаята си с малко полезни съвети, дори и само като размести боксовете, или предметите в стаята си по възможност...стига да има желание за това да експериментира и да се учи. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Ето,тук се опитах да направя малко по-различен миксинг. Нещата с компресията още ми бягат като опит и познания,но...До където съм стигнал...човек не може да надскочи себе си.... :yes:  https://www.youtube.com/watch?v=bC4Vi3S53xg

Редактирано от monynikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.