Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте хора. От известно време се опитвам да намеря preset за guitar rig 5 с подобно звучене: https://youtu.be/xWGQw8icfN8?t=40s (да звучи като тоя риф).

Самият тон да стане с по-дебело звучене. Четох и в чуждестранни форуми, но така и не ми се получава, когато приложа написаното там.

Като цяло, с какъвто и да е preset го няма това дебело звучене. Използвам вградената в лаптопа саунд карта. Китарата я свързвам директно към мястото за микрофон (3.5).

Ако имате някакви предложения за някакъв hard rock/metal preset с подобно звучене или пък препоръка за някакви настройки или каквото и да е, ще съм благодарен, ако ги споделите. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Директно в лаптопската "саунд карта" няма да стане нищо читаво. Тия входове са предназначени за друг тип сигнали. Така няма динамика, губят се честоти, звучи тънко и всякакви други гадости. Трябва си нещо след китарта. Най-добре аудио интерфейс, но си е сравнително скъпо. Някой път какво да е китарно ефектче може да помогне (донякъде). Не в майк входа, де.

 

За по-вече инфо потърси и прочети какви са сигналите, които се очакват на двата входа на саунд картата, какъв е този на китарата, какво е Hi-Z вход, какво е DI-Box...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много за мнението.

Като цяло съм се насочил към това да правя кавъри на песни.

За да не отварям нова тема искам да попитам още нещо. Какъв би бил най-евтиният вариант да записвам най-качествено звук, спрямо ниския бюджет, с който разполагам и липсата на добра апаратура. Имам един усилвател (даже мисля, че е за бас китара, но е много стар модел, има само volume, bass, treble и gain), но го връзвам с tm300 (Behringer Tube Amp Modeler) и звука е що-годе приличен. Дали би било добре да инвестирам някакви пари в това да подобря качеството на звука, използвайки компютърен софтуер (като Guitar Rig) или да вложа в някакъв recorder, т.е. да записвам от самия усилвател. За guitar rig-а не ми е нужен recorder, в самата програма си има опция за запис. Разполагам с около стотина лева, с което съм напълно наясно, че не мога да имам големи очаквания за страхотен звук, но поне донякъде добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко опира до това колко сериозно искаш да се занимаваш и колко пари ти се инвестират.

 

Независимо дали ще ползваш Guitar Rig или друг подобен софт или ще записваш "хардуерен" амп при всяко положение ти трябва аудио интерфейс. Защото и в двата случая трябва да вкараш сигнала в компа и ако нямаш интерфейс резултатите са от лоши до трагични. За 100 лева приличен интерфейс не знам дали може да се намери, може би за 150-тина... После обаче идва въпроса и с кабели, микрофони, монитори...

 

Ако искаш да си играйкаш просто - действаш като сега, но резултатите виждаш какви са.

 

Има много писано за тия неща във Форума, МНОГО. Вземи прочети малко и ще ти се изяснят много неща.

 

П.П. Вчера гледах едно видео по темата. Малко не съм убеден, че директно в интерфейса резултатът ще е лош като на видеото, вероятно не е уцелил правилната "дупка" и/или настройка. Каза "инструменталния вход" и за ДИБокс варианта, тей че може и да е освинил нещо. Но все пак клипа дава представа какви разлики могат да се получат при различни типове свързвания. Тези разлики са при един трак. За цяла песен като наслагаш 20-тина и разликата става много по-голяма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Според мен тази карта няма Hi-Z вход и е нормално да звучи прецакано без DI или нещо отпред. Ако картата ти има Hi-Z вече е друга работа. 

Но пак зависи с какво разполагаш, ако имаш REDDI или нещо такова, изобщо не ти трябва Hi-Z :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.